Sakarsē cepeškrāsni līdz 180°C temperatūrai. Olu dzeltenumiem pievieno cukuru un saputo, līdz masa ir gaisīga un krēmīga. Pievieno izsijātus miltus un vēlreiz izmaisa, bet vairs neputo, lai mīkla nesaplok.
Masu izklāj uz cepamā papīra un liek krāsnī cepties 7–9 minūtes.
Pagatavo krēmu: ielej bļodā saldo krējumu, pievieno cukuru un nedaudz uzputo, bet tikai tik daudz, lai paliek šķidrā konsistencē. Tad pievieno maskarpones sieru, vaniļas cukuru un sakapātas piparmētru lapiņas. Visu maisa, līdz krēms ir viendabīgs un stingrs – kā mīksts sviests.
Trešdaļu zemeņu sagriež nelielos gabaliņos un iemaisa krēmā.
Pārējās sagriež skaistās ripiņās vai plānās daiviņās.
No biskvīta izspiež apaļas formas individuālas kūciņu ripiņas – katram ēdājam divas. Pirmajai biskvīta ripai kārto virsū krēmu, tad sagrieztas zemenes un atkal nedaudz krēma, liek virsū vēl vienu biskvīta ripiņu, tad atkal krēmu un zemenes. Dekorē ar svaigām piparmētrām. Pasniedz uzreiz vai pēc mirkļa.
Komentāri: