Pētersīļu pesto mērcei:
1. Smalki sakapā vai virtuves kombainā samaļ ziedkāposta rozetītes. Visgaršīgāk būs, ja ziedkāposts konsistences ziņā tiešām līdzināsies kuskusam. Ziedkāposta kātus var nomizot un apēst svaigus, pievienot zupai vai sautējumam, bet kuskusam tie mazliet mainīs tā patīkamo konsistenci, tāpēc labāk nelikt klāt.
2. Pesto mērcei sablendē visas sastāvdaļas. Ja mērce par biezu, pievieno vairāk ūdens, ja trūkst skābuma, pievieno vairāk citronu sulas vai sāls. Ja par skābu, pievieno vairāk saulespuķu sēkliņu un ūdens.
3. Ziedkāpostiem pievieno svaigas sakapātas piparmētru un koriandra lapas un žāvētas dzērvenes un pārlej ar pētersīļu pesto mērci. Dzērvenes var aizstāt ar citiem žāvētiem saldiem augļiem, piemēram, plūmēm vai aprikozēm.
Smalki sakapā vai virtuves kombainā samaļ ziedkāposta rozetītes. Visgaršīgāk būs, ja ziedkāposts konsistences ziņā tiešām līdzināsies kuskusam.Ziedkāposta kātus var nomizot un apēst svaigus, pievienot zupai vai sautējumam, bet kuskusam tie mazliet mainīs tā patīkamo konsistenci, tāpēc labāk nelikt klāt.
Pesto mērcei sablendē visas sastāvdaļas. Ja mērce par biezu, pievieno vairāk ūdens, ja trūkst skābuma, pievieno vairāk citronu sulas vai sāls. Ja par skābu, pievieno vairāk saulespuķu sēkliņu un ūdens.
Ziedkāpostiem pievieno svaigas sakapātas piparmētru un koriandra lapas un žāvētas dzērvenes un pārlej ar pētersīļu pesto mērci. Dzērvenes var aizstāt ar citiem žāvētiem saldiem augļiem, piemēram, plūmēm vai aprikozēm.
Komentāri: