fbpx

Birstošais ziedkāpostu kuskuss ar žāvētām dzērvenēm un pētersīļu pesto

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Nav vēl novērtēta)
Loading...
Viegla
līdz 1 h
2 personām

Sastāvdaļas

  • 1 liels ziedkāposts
  • 1 sauja dzērveņu
  • 1 sauja svaigu piparmētru
  • koriandra zaļumi vai kinza

Pētersīļu pesto mērcei:

  • 2 ēdamkarotes citronu sulas
  • 50 ml olīveļļas
  • 1 daiviņa ķiploka
  • 1 buntīte pētersīļu
  • 1 sauja grauzdētu vai mērcētu (svarīgi) saulespuķu sēkliņu
  • 50 ml ūdens
  • sāls

Pagatavošana

1.  Smalki sakapā vai virtuves kombainā samaļ ziedkāposta rozetītes. Visgaršīgāk būs, ja ziedkāposts konsistences ziņā tiešām līdzināsies kuskusam. Ziedkāposta kātus var nomizot un apēst svaigus, pievienot zupai vai sautējumam, bet kuskusam tie mazliet mainīs tā patīkamo konsistenci, tāpēc labāk nelikt klāt.
2. Pesto mērcei sablendē visas sastāvdaļas. Ja mērce par biezu, pievieno vairāk ūdens, ja trūkst skābuma, pievieno vairāk citronu sulas vai sāls. Ja par skābu, pievieno vairāk saulespuķu sēkliņu un ūdens.
3. Ziedkāpostiem pievieno svaigas sakapātas piparmētru un koriandra lapas un žāvētas dzērvenes un pārlej ar pētersīļu pesto mērci. Dzērvenes var aizstāt ar citiem žāvētiem saldiem augļiem, piemēram, plūmēm vai aprikozēm.

1. pagatavošanas solis
PukkapostuKuskus_1

Smalki sakapā vai virtuves kombainā samaļ ziedkāposta rozetītes. Visgaršīgāk būs, ja ziedkāposts konsistences ziņā tiešām līdzināsies kuskusam.Ziedkāposta kātus var nomizot un apēst svaigus, pievienot zupai vai sautējumam, bet kuskusam tie mazliet mainīs tā patīkamo konsistenci, tāpēc labāk nelikt klāt.

2. pagatavošanas solis
PukkapostuKuskus_2

Pesto mērcei sablendē visas sastāvdaļas. Ja mērce par biezu, pievieno vairāk ūdens, ja trūkst skābuma, pievieno vairāk citronu sulas vai sāls. Ja par skābu, pievieno vairāk saulespuķu sēkliņu un ūdens.

3. pagatavošanas solis
PukkapostuKuskus_3

Ziedkāpostiem pievieno svaigas sakapātas piparmētru un koriandra lapas un žāvētas dzērvenes un pārlej ar pētersīļu pesto mērci. Dzērvenes var aizstāt ar citiem žāvētiem saldiem augļiem, piemēram, plūmēm vai aprikozēm.

4. pagatavošanas solis
Birstošais ziedkāpostu kuskuss ar žāvētām dzērvenēm un pētersīļu pesto

Komentāri:

Jūsu komentārs: