Biezpiena tarte ar bekonu un tomātu salātiem

Viegla
līdz 1 h
8 personām

Šis var būt gan svētku ēdiens, gan vienkāršs vakariņu pīrāgs. Pagatavošana nav laikietilpīga, jo atliek vien visu salikt tartes veidnē, un pīrāgs cepas pats. Un tas nemaz nav trekns. Visas labas lietas kopā, olbaltumvielām bagāts vājpiena biezpiens, olas un vēl karsti kūpināts bekons. Tas, ka turas kopā mīklā, uz kopējā fona nemaz nav vairs svarīgi. Ja kviešu milti ir aizvietoti ar pilngraudu, tas jau ir daudz, daudz labāk.

Sastāvdaļas

  • 300 g smilšu mīklas

PILDĪJUMAM

  • 600 g vājpiena biezpiena
  • 150 g 20% skābā krējuma
  • 4 olas
  • bunte zaļumu – pētersīļi, dilles
  • 2 daiviņas ķiploku
  • apmēram 150 g Noo Cepeškungs brokastu bekona
  • pēc garšas sāls, cukurs, pipari

TOMĀTU SALĀTIEM

  • 250 g mazo, sarkano ķiršu tomātiņu
  • 250 g mazo, dzelteno ķiršu tomātiņu
  • sauja svaigu piparmētru
  • 1 ēdamkarote balzametiķa krēma
  • šķipsniņa sāls
  • 2 ēdamkarotes labas olīveļļas
  • 1 tējkarote medus vai kā cita salda

Pagatavošana

  1. Mīklu izrullē, ieklāj 24 cm lielā veidnē un sadursta ar dakšiņu. Pa virsu izklāj karsti kūpināta bekona šķēles.
  2. Pildījumam bļodā liek biezpienu, olas, krējumu, sakapātus ķiplokus un zaļumus, un visu sablendē viendabīgā masā. Tai jābūt pabieza krējuma konsistencē. Pagaršo un noregulē garšu ar sāli un cukuru.
  3. Pildījumu lej virsū mīklai ar bekonus, un visu cep krāsnī apmēram 45 minūtes 200 °C temperatūrā.
  4. Pagatavo salātus. Ķiršu tomātiņus griež uz pusēm un sajauc kopā bļodā. Ar rokām saplēš piparmētru lapiņas, pievieno balzametiķa krēmu, sāli, nedaudz medu, olīveļļu, un visu sajauc kopā.
  5. Tarte labi garšos gan auksta, gan silta. Katram ēdājam viens vai divi gabaliņi un klāt tomātu salāti.

Komentāri: