BIEZPIENA SALDĒJUMS

Viegla
līdz 2 h
4 personām

 

Mājas saldējums ir laba lieta, jo to patiesībā var gatavot no jebkā, kas sasalst! Lai mājas apstākļos pagatavotu vienkāršu saldējumu, nav nepieciešamas ne speciālas mašīnas vai iekārtas, ne ārkārtīgi daudz laika. Biezpiena saldējums vislabāk garšos tad, ja tas mazliet saldāks un pirms saldēšanas labi saputots vai sablendēts.

Sastāvdaļas

  • 400 g pilnpiena biezpiena
  • 200 g svaigā krēmsiera
  • pāris ēdamkarotes saldā krējuma
  • pāris ēdamkarotes salduma (dateļu sīrups, kļavu sīrups, medus utt.)
  • saldētas ogas pēc izvēles

Pagatavošana

  1. Vispirms sablendē biezpienu, lai tas būtu smalks un jau mazliet krēmīgs. Pievieno krēmsieru, kā arī saldo krējums. Visu sablendē, līdz veidojas krēmīga masa.
  2. Masai pēc garšas pievieno izvēlēto saldinātāju, ņemot vērā to, ka gatavā sasaldētā veidā tas garšos mazāk saldi nekā svaigs.
  3. Masā uzmanīgi iemaisa saldētās ogas, lai tās ļoti nesaspiežas.
  4. Pilda saldējuma trauciņos un liek saldētavā uz pāris stundām, lai sasalst.