Inga Kalniņa ir divu blogu autore (“Le Petit Pot” un “UrbanicOrganic”) un mamma divām jaukām meitenēm – Grētai Teodorai un Florencei Rozei, kas iedvesmoja Ingu sarakstīt savu pirmo grāmatu “Pilnām Mutēm” un izveidot pirmo pavārburtnīcu bērniem latviešu valodā.
Biezpiena sacepums ar ogu mērci
Viegla
līdz 1 h
1 personām
Sastāvdaļas
1 kg lauku biezpiena
4 lielas ēdamkarotes skābā krējuma
5–6 ēdamkarotes mannas
5 olas
100 g brūnā cukura
1,5 tējkarotes cepamā pulvera
2 saujas aveņu
miziņa no 1 citrona
MĒRCEI
200 g aveņu
100 g kazeņu
100 g melleņu
1–2 ēdamkarotes olīveļļas
1–2 ēdamkarotes brūnā cukura
1 ēdamkarotes balzametiķa krēma
Pagatavošana
Biezpienu izspiež caur sietu, lai tas iegūst viendabīgu un gaisīgu struktūru. Var blendēt, bet tas būs smagāks un lipīgāks.
Atsevišķā traukā sajauc skābo krējumu ar mannu un atstāj uz pāris minūtēm, lai uzbriest.
Olas sakuļ kopā ar cukuru, līdz tās dubultojas apjomā un veidojas gaiša, gaisīga masa.
Biezpienam pievieno cepamo pulveri, tad skābo krējumu ar mannu un labi samaisa.
Olu un cukura masā lēnām iecilā biezpiena masu. Visu labi samaisa, un beigās iemaisa avenes.
Liek cepamajā traukā, kas izsmērēts ar sviestu un izkaisīts ar mannu. Cep līdz 180 °C temperatūrai sakarsētā krāsnī apmēram 40–45 minūtes.
Pagatavo siltu ogu mērci. Ogas ber uz pannas, pievieno eļļu un cukuru un uzkarsē. Pašās beigās pievieno balzametiķa krēmu un uzkarsē. Pēc garšas pievieno cukuru, ja liekas, ka tā trūkst.
Šajā vietnē mēs izmantojam sīkdatnes, lai nodrošinātu pareizu "piegalda.lv" pakalpojumus un funkcijas, analizētu pārlūkošanas statistiku.
Vairāk par to, ka mēs apstrādājam sīkdatnes un citu informāciju vari uzzināt mūsu privātuma politikā.
Komentāri: