Biezpiena sacepums ar ogu mērci

Viegla
līdz 1 h
1 personām

Sastāvdaļas

  • 1 kg lauku biezpiena
  • 4 lielas ēdamkarotes skābā krējuma
  • 5–6 ēdamkarotes mannas
  • 5 olas
  • 100 g brūnā cukura
  • 1,5 tējkarotes cepamā pulvera
  • 2 saujas aveņu
  • miziņa no 1 citrona

MĒRCEI

  • 200 g aveņu
  • 100 g kazeņu
  • 100 g melleņu
  • 1–2 ēdamkarotes olīveļļas
  • 1–2 ēdamkarotes brūnā cukura
  • 1 ēdamkarotes balzametiķa krēma

Pagatavošana

  1. Biezpienu izspiež caur sietu, lai tas iegūst viendabīgu un gaisīgu struktūru. Var blendēt, bet tas būs smagāks un lipīgāks.
  2. Atsevišķā traukā sajauc skābo krējumu ar mannu un atstāj uz pāris minūtēm, lai uzbriest.
  3. Olas sakuļ kopā ar cukuru, līdz tās dubultojas apjomā un veidojas gaiša, gaisīga masa.
  4. Biezpienam pievieno cepamo pulveri, tad skābo krējumu ar mannu un labi samaisa.
  5. Olu un cukura masā lēnām iecilā biezpiena masu. Visu labi samaisa, un beigās iemaisa avenes.
  6. Liek cepamajā traukā, kas izsmērēts ar sviestu un izkaisīts ar mannu. Cep līdz 180 °C temperatūrai sakarsētā krāsnī apmēram 40–45 minūtes.
  7. Pagatavo siltu ogu mērci. Ogas ber uz pannas, pievieno eļļu un cukuru un uzkarsē. Pašās beigās pievieno balzametiķa krēmu un uzkarsē. Pēc garšas pievieno cukuru, ja liekas, ka tā trūkst.