MĪKLAI
110 g paniņu
8 g Dr. Oetker sausā rauga
80 g sviesta
250–300 g kviešu miltu
sāls
2 ēdamkarotes cukura
PILDĪJUMAM
300 g biezpiena
40 g cukura
1 tējkarote Dr. Oetker vanilīna cukura
1 tējkarote Dr. Oetker kanēļa cukura
1 tējkarote kviešu miltu
2 ēdamkarotes skābā krējuma
150 g žāvētu augļu
30 g žāvētu dzērveņu
1.Miltus sajauc kopā ar raugu, sāli un cukuru. Katliņā izkausē sviestu, tam pievieno
paniņas, masa nedrīkst būt karstāka par 40 ºC temperatūru. To pievieno klāt miltiem un
mīca 10–15 minūtes ar rokām vai 7 minūtes ar virtuves kombainu.
2. Mīklu pārklāj ar plēvīti un dvieli un liek raudzēties uz 50 minūtēm.
3. Kad mīkla uzrūgusi, to sadala mazākos gabaliņos, katru apmēram 40 g svarā. Mīklu no
sāniem loka uz vidu, veidojot apaļas bumbiņas, tās liek uz cepamās pannas, kas izklāta ar
cepamo papīru, bumbiņas apklāj ar pārtikas plēvi un ļauj tām uzrūgt 30–40 minūtes.
4. Tikmēr sakarsē cepeškrāsni līdz 200 ºC temperatūrai. Dzērvenes iemērc siltā ūdenī.
5. Bļodā sajauc biezpienu ar cukuru, vanilīna cukuru, kanēļa cukuru, miltiem un skābo
krējumu. Visu sablendē viendabīgā masā. Pievieno dzērvenes un žāvētus augļus.
6. Ņem karoti, un mīklās bumbiņās taisa iedobītes, kur liek biezpiena pildījumu.
7. Cep 20–25 minūtes, nedaudz atdzesē pirms pasniegšanas.
Komentāri: