Biezpiena kūka ar ogu želeju

Prasa meistarību
ilgāk par 2 h
10 personām

Sastāvdaļas

PAMATNEI

  • 220 g cepumu
  • 90 g sviesta

 

KRĒMA KĀRTAI

  • 400 g Cesvaine pilnpiena biezpiena
  • 140 g cukura
  • 250 g bezpiedevu jogurta
  • 250 g saldā krējuma
  • miza no ½ citrona
  • 1 tējkarote vaniļas ekstrakta
  • 20 g želatīna

 

OGU VIRSKĀRTAI

  • 400 g saldētu vai svaigu ogas pēc izvēles
  • 100 g cukura
  • 15 g želatīna

piparmētru lapiņas

Pagatavošana

  1. Cepumus sasmalcina, sviestu izkausē, pievieno cepumiem, un visu samaisa. Iegūto masu ber ar cepamo papīru izklātā 24 cm/dm kūkas formā, izlīdzina un nopresē. Liek ledusskapī.
  2. Lielā bļodā liek biezpienu, cukuru, jogurtu, saldo krējumu, vaniļas ekstraktu, citrona mizu. Ar mikseri visu saputo, līdz iegūta vijīga biezpiena krēma masa.
  3. 20 g želatīna aplej ar 4–5 ēdamkarotēm auksta ūdens un uzbriedina 10 minūtes, tad liek katliņā un uz mazas liesmas želatīnu izkausē, neļaujot tam uzvārīties. Pievieno biezpiena masai, kārtīgi iemaisa.
  4. Biezpiena masu lej kūkas formā virsū cepumu kārtai, un formu liek ledusskapī uz 3 stundām.
  5. Pagatavo ogu virskārtu. Želatīnu aplej ar 3–4 karotēm auksta ūdens un atstāj uzbriest. Ogas liek katliņā, pievieno cukuru un silda, kamēr cukurs izkusis un ogas izjūk. Tad sablendē viendabīgā masā un pievieno uzbriedušo želantīnu. Visu pasilda, lai želatīns izkūst.
  6. Ogu virskārtu lej kūkas formā pāri biezpiena kārtai, liek ledusskapī uz 1–2 stundām, kamēr viss sastindzis un gatavs pasniegšanai. Dekorē ar piparmētru lapiņām.