Cepumus sasmalcina, sviestu izkausē, pievieno cepumiem, un visu samaisa. Iegūto masu ber ar cepamo papīru izklātā 24 cm/dm kūkas formā, izlīdzina un nopresē. Liek ledusskapī.
Lielā bļodā liek biezpienu, cukuru, jogurtu, saldo krējumu, vaniļas ekstraktu, citrona mizu. Ar mikseri visu saputo, līdz iegūta vijīga biezpiena krēma masa.
20 g želatīna aplej ar 4–5 ēdamkarotēm auksta ūdens un uzbriedina 10 minūtes, tad liek katliņā un uz mazas liesmas želatīnu izkausē, neļaujot tam uzvārīties. Pievieno biezpiena masai, kārtīgi iemaisa.
Biezpiena masu lej kūkas formā virsū cepumu kārtai, un formu liek ledusskapī uz 3 stundām.
Pagatavo ogu virskārtu. Želatīnu aplej ar 3–4 karotēm auksta ūdens un atstāj uzbriest. Ogas liek katliņā, pievieno cukuru un silda, kamēr cukurs izkusis un ogas izjūk. Tad sablendē viendabīgā masā un pievieno uzbriedušo želantīnu. Visu pasilda, lai želatīns izkūst.
Ogu virskārtu lej kūkas formā pāri biezpiena kārtai, liek ledusskapī uz 1–2 stundām, kamēr viss sastindzis un gatavs pasniegšanai. Dekorē ar piparmētru lapiņām.
Šajā vietnē mēs izmantojam sīkdatnes, lai nodrošinātu pareizu "piegalda.lv" pakalpojumus un funkcijas, analizētu pārlūkošanas statistiku.
Vairāk par to, ka mēs apstrādājam sīkdatnes un citu informāciju vari uzzināt mūsu privātuma politikā.
Komentāri: