Labāk pazīstama kā Našķoties Zane. 2019. gada Zane sarakstīja savu pirmo grāmatu “Našķoties”, kas izrādās konkrētā gada pirktākās grāmata Latvijā. Zanes receptes visbiežāk ir vienkāršas, viegli atkārtojamas un tādas, kas vienmēr izdosies. Tipiskākie ēdieni ir tieši komfortēdieni- gan sāļi, gan saldi.
BIEZPIENA KĒKSS
Viegla
līdz 1 h
8 personām
Sastāvdaļas
220 g sviesta istabas temperatūrā
180 g biezpiena ar tauku saturu 9%
180 g kviešu miltu
150 g cukura
2 olas
sula no ½ citrona
1 tējkarote smalki sarīvētu citrona miziņu
1 tējkarote Dr. Oetker cepamā pulvera
1,5 tējkarotes Dr. Oetker vanilīna cukura
šķipsniņa sāls
+ sviests cepamās pannas ieziešanai pirms cepšanas
Pagatavošana
Bļodā liek sviestu, tam pievieno cukuru un ar mikseri kuļ apmēram 4 minūtes, līdz izveidojusies gaiša masa. Tajā pa vienai ieputo olas, pievieno citronu sulu, vanilīna cukuru, sāli un rīvētu citrona miziņu.
Masā ar karoti iemaisa biezpienu.
Atsevišķā bļodā miltus sajauc ar cepamo pulveri, tad pievieno iepriekš sakultajām sastāvdaļām un ar karoti samaisa.
Mīklu izlīdzina ar sviestu ieziestā taisnstūra cepamajā formā, to liek līdz 180 °C temperatūrai sakarsētā cepeškrāsnī, un kēksu gatavo 30–35 minūtes, līdz maliņas un augšpuse apbrūnējusi un kēksa vidus ir gatavs.
Šajā vietnē mēs izmantojam sīkdatnes, lai nodrošinātu pareizu "piegalda.lv" pakalpojumus un funkcijas, analizētu pārlūkošanas statistiku.
Vairāk par to, ka mēs apstrādājam sīkdatnes un citu informāciju vari uzzināt mūsu privātuma politikā.
Komentāri: