BIEZPIENA KĒKSS

Viegla
līdz 1 h
8 personām

Sastāvdaļas

  • 220 g sviesta istabas temperatūrā
  • 180 g biezpiena ar tauku saturu 9%
  • 180 g kviešu miltu
  • 150 g cukura
  • 2 olas
  • sula no ½ citrona
  • 1 tējkarote smalki sarīvētu citrona miziņu
  • 1 tējkarote Dr. Oetker cepamā pulvera
  • 1,5 tējkarotes Dr. Oetker vanilīna cukura
  • šķipsniņa sāls

+ sviests cepamās pannas ieziešanai pirms cepšanas

Pagatavošana

  1. Bļodā liek sviestu, tam pievieno cukuru un ar mikseri kuļ apmēram 4 minūtes, līdz izveidojusies gaiša masa. Tajā pa vienai ieputo olas, pievieno citronu sulu, vanilīna cukuru, sāli un rīvētu citrona miziņu.
  2. Masā ar karoti iemaisa biezpienu.
  3. Atsevišķā bļodā miltus sajauc ar cepamo pulveri, tad pievieno iepriekš sakultajām sastāvdaļām un ar karoti samaisa.
  4. Mīklu izlīdzina ar sviestu ieziestā taisnstūra cepamajā formā, to liek līdz 180 °C temperatūrai sakarsētā cepeškrāsnī, un kēksu gatavo 30–35 minūtes, līdz maliņas un augšpuse apbrūnējusi un kēksa vidus ir gatavs.