Jeb Anna Birmane cep kūkas, raksta par tām un dalās savās receptes ar citiem. Uzvilkusi kādu no saviem krāsainajiem priekšautiem, viņa piemīlīgi rosās pa virtuvi, sākot jau ar raidījumu “Gatavo 3” un beidzot ar meistarklasēm. Anna ir arī trīs pavārgrāmatu autore, kas neatlaidīgi pēta receptes un atklāj knifus par kuriem neviens nestāsta. Viņas mērķis un lielais izaicinājums ir gardās kūkas padarīt pieejamas veselīgāka dzīvesveida piekritējiem.
Biešu šokolādes braunijs
Vidēji sarežģīti
līdz 1 h
4 personām
Sastāvdaļas
200 g vārītu biešu
100 g sviesta
200 g šokolādes
180 g brūnā cukura
3 olas
120 g miltu
šķipsniņa sāls
Pagatavošana
Karsta ūdens tvaikos izkausē šokolādi kopā ar sviestu, ik pa laikam apmaisot, lai iegūtu viendabīgu masu.
Atsevišķā traukā sablendē bietes, līdz izveidojas biezenis.
Kad šokolāde izkususi, pievieno cukuru un olas un rūpīgi samaisa. Iesijā miltus un atkal samaisa, līdz iegūta viendabīga konsistence.
Beidzamo pievieno biešu biezeni un sāli. Rūpīgi izmaisa, un masu lej cepamajā formā, kas izklāta ar cepamo papīru.
Cep sakarsētā krāsnī 180 °C temperatūrā 30–40 minūtes. Pēc cepšanas atdzesē.
Šajā vietnē mēs izmantojam sīkdatnes, lai nodrošinātu pareizu "piegalda.lv" pakalpojumus un funkcijas, analizētu pārlūkošanas statistiku.
Vairāk par to, ka mēs apstrādājam sīkdatnes un citu informāciju vari uzzināt mūsu privātuma politikā.
Ātrs,vienkāršs un patīkams baudījums. Paldies.
Aizmirsu pievienot svietu, bet kūka iznāca ļoti garšīga!
Paldies par recepti, ļoti oriģināla!
Gaidīšu Jūsu nākamās receptes, Anna!
Vai šokolādi var aizvietot ar kakao? Ja, jā – kādā attiecībā (piem., 200g šokolādes vietā var ņemt 100g kakao)?
Bez sviesta nebija par sausu?
Loti patik mūsu gimenei shi kuka! Bet man jautajums- kapec man, kuku cepot, celas uz augshu tadi uzklanini?
drošvien dēļ režīma kurā cepāt, man liekas ,ka jācep bez ventilatora 🙂
Ļoti garšīga!
Nokopēta recepte http://www.bonappetit.lv/recipe-items/sokolades-biesu-kuka/
Sanāca ļoti, ļoti garšīgi. Paldies par recepti! Turklāt garšo arī tiem, kas bietes parasti neēd 🙂
Paldies, tik vienkārša bet tai pat laikā – izsmalcinātu rezultātu rādoša recepte! Noteikti atkārotošu!!!
Ļoti gardi! 🙂 Bietes mīklā nemaz nav jūtamas. Pasniedzot garšīgi kopā ar, piemēram, zemenēm.