Biešu salāti ar mango un lēcām

Vidēji sarežģīti
līdz 1 h
4 personām

Jauns gads nāk ar jauniem izaicinājumiem, tādēļ pēcsvētku mēnesī gribas nedaudz vairāk dārzeņu un augļu. Uģim padomā burvīga recepte – tvaicētu biešu salāti ar mango, lēcām un aplesīnu vinegreta mērci, kas būs izcila vieglai, bet pilnvērtīgai maltītei! #piegalda

Sastāvdaļas

  • 400 g tvaicētu biešu (“Ezerkauliņi”)
  • 1 liels mango
  • 100 g sarkano lēcu
  • 80 g kukurūzas
  • 50 g spinātu
  • 1 tējkarote krustnagliņu
  • ½ tējkarotes kanēļa
  • 1 tējkarote kumina
  • 1 tējkarote ingvera pulvera

 

Vinegrets

  • 1–2 šalotes sīpoli
  • 3 ēdamkarotes citronu sulas
  • 60 ml svaigi spiestas apelsīnu sulas
  • rīvēta apelsīna miza
  • 100 ml lazdu riekstu eļļas

Pagatavošana

  1. Uzvāra 300 ml ūdens, pievieno lēcas un sāli, vāra 7–9 minūtes, līdz lēcas gatavas. Nokāš.
  2. Samaļ kopā piestā garšvielas, sagriež bietes un sadala mango.
  3. Izspiež traukā apelsīnu un citronu sulu, pierīvē apelsīna mizu. Nomizo un smalki sagriež šalotes sīpolus, pievieno sulām. Strauji kuļot, iejauc lazdu riekstu eļļu, tā veidojot mērci.
  4. Sakarsētā pannā viegli apcep bietes lazdu riekstu eļļā, pievieno garšvielas un labi apmaisa.
  5. Pie bietēm iejauc lēcas, kukurūzu un mango, visu vienmērīgi izmaisa. Pirms pasniegšanas piejauc spinātus un vinegreta mērci, pēc garšas pievieno sāli.