Biešu risoto

Viegla
līdz 1 h
6 personām

Sastāvdaļas

  • 2 tējkarotes sviesta
  • 1 tējkarote olīveļļas
  • 400 g arborio rīsu Just Nature
  • 200 ml sausa baltvīna
  • 2 selerijas kāti
  • ½ neliela purava
  • 2 daiviņas ķiploku
  • 2 zariņi rozmarīna
  • 1,5 l jeb 3 dārzeņu buljona kubiņi
  • 250 g rīvēta cietā siera
  • 4 vārītas bietes
  • 100 g dor blue siera
  • pāris šķēlītes rostbifa

Pagatavošana

  1. Pannā uzkarsē sviestu un olīveļļu. Apcep smalki sakapātus selerijas kātus un puravu, pievieno rozmarīna zariņu un rīsus, apcep tos, līdz tie kļuvuši viegli caurspīdīgi. Pievieno baltvīnu un ļauj tam iztvaikot.
  2. Kad baltvīns iztvaikojis, pamazām, pa kausiņam pievieno dārzeņu buljonu un ļauj tam iztvaikot. Atkārto to, līdz rīsi uzbrieduši un buljons beidzies. Tam vajadzētu aizņemt ~ 16 minūtes.
  3. Rīsos iemaisa sarīvētu cieto  sieru.
  4. Vārītās bietes sagriež daiviņās un iemaisa rīsos, līdz tie iekrāsojušies koši rozā.
  5. Risoto liek šķīvī, pāri kārtojot plānus rostbifa gabaliņus un dor blue Pasniedz karstu un ēd nekavējoties.