Linda ir eksperimentu karaliene, kas nebaidās riskēt un neveiksmes uztver kā sava veida “mūzas” jaunām improvizācijām virtuvē un raidījumā “Gatavo 3”. Lindas receptes mainās katru reizi, tās gatavojot. Iznākums būs atkarīgs no garastāvokļa un produktiem, kas pieejami. Lindai ir arī sava pavārgrāmata, kur caur košām krāsām un bildēm parādīts kā virtuvē rosīties ikvienam, kas to līdz šim vēl nav uzdrošinājies,
Biešu risoto
Viegla
līdz 1 h
6 personām
Sastāvdaļas
2 tējkarotes sviesta
1 tējkarote olīveļļas
400 g arborio rīsu Just Nature
200 ml sausa baltvīna
2 selerijas kāti
½ neliela purava
2 daiviņas ķiploku
2 zariņi rozmarīna
1,5 l jeb 3 dārzeņu buljona kubiņi
250 g rīvēta cietā siera
4 vārītas bietes
100 g dor blue siera
pāris šķēlītes rostbifa
Pagatavošana
Pannā uzkarsē sviestu un olīveļļu. Apcep smalki sakapātus selerijas kātus un puravu, pievieno rozmarīna zariņu un rīsus, apcep tos, līdz tie kļuvuši viegli caurspīdīgi. Pievieno baltvīnu un ļauj tam iztvaikot.
Kad baltvīns iztvaikojis, pamazām, pa kausiņam pievieno dārzeņu buljonu un ļauj tam iztvaikot. Atkārto to, līdz rīsi uzbrieduši un buljons beidzies. Tam vajadzētu aizņemt ~ 16 minūtes.
Rīsos iemaisa sarīvētu cieto sieru.
Vārītās bietes sagriež daiviņās un iemaisa rīsos, līdz tie iekrāsojušies koši rozā.
Risoto liek šķīvī, pāri kārtojot plānus rostbifa gabaliņus un dor blue Pasniedz karstu un ēd nekavējoties.
Komentāri: