Inga Kalniņa ir divu blogu autore (“Le Petit Pot” un “UrbanicOrganic”) un mamma divām jaukām meitenēm – Grētai Teodorai un Florencei Rozei, kas iedvesmoja Ingu sarakstīt savu pirmo grāmatu “Pilnām Mutēm” un izveidot pirmo pavārburtnīcu bērniem latviešu valodā.
Biešu kūka ar apelsīnu
Viegla
līdz 1 h
12 personām
Vispopulārākā kombinācija bietēm saldajos ēdienos ir tās gatavot kopā ar šokolādi. Šoreiz bietes papildināju ar tumšo cukuru un kanēli, kā arī apelsīnu, kas kūkai piedod svētku garšu.
Sastāvdaļas
200 g miltu
⅓ tējkarotes cepamā pulvera
⅓ tējkarotes cepamās sodas
½ tējkarotes malta kanēļa
šķipsniņa sāls
170 g tumšā muskavado cukura
3 liela izmēra olas
300 ml eļļas bez izteiktas garšas
230 g rīvētu svaigu biešu
1 apelsīns
DEKORĒŠANAI
200 g krēmsiera Philadelphia
2 ēdamkarotes pūdercukura
smalki sagriezta apelsīna miziņa
Pagatavošana
Sakarsē cepeškrāsni līdz 160 °C temperatūrai un sagatavo formu – ietauko vai izklāj to ar cepamo papīru.
Notīra un sarīvē bietes.
Izsijā miltus, pievieno sāli, cepamo pulveri, sodu un kanēli. Samaisa un pievieno cukuru.
Atsevišķā traukā viegli saputo olas un eļļu, kā arī vaniļu, ja vēlas. Šo pievieno miltu masai un samaisa.
Pievieno svaigas rīvētas bietes, apelsīna miziņu, kā arī sulu no ½ apelsīna. Visu samaisa un lej formā. Cep ~ 40 minūtes, tad samazina krāsns temperatūru un cep vēl ~ 10–15 minūtes.
Gatavu kūku dekorē ar krēmsieru un apelsīna miziņu. Ja mīl saldu, apelsīna miziņu var uz pannas sakarsēt kopā ar mazliet cukura, lai miziņa iekaramelizējas.
Šajā vietnē mēs izmantojam sīkdatnes, lai nodrošinātu pareizu "piegalda.lv" pakalpojumus un funkcijas, analizētu pārlūkošanas statistiku.
Vairāk par to, ka mēs apstrādājam sīkdatnes un citu informāciju vari uzzināt mūsu privātuma politikā.
Komentāri: