Biešu kūka ar apelsīnu

Viegla
līdz 1 h
12 personām

Vispopulārākā kombinācija bietēm saldajos ēdienos ir tās gatavot kopā ar šokolādi. Šoreiz bietes papildināju ar tumšo cukuru un kanēli, kā arī apelsīnu, kas kūkai piedod svētku garšu.

Sastāvdaļas

  • 200 g miltu
  • ⅓ tējkarotes cepamā pulvera
  • ⅓ tējkarotes cepamās sodas
  • ½ tējkarotes malta kanēļa
  • šķipsniņa sāls
  • 170 g tumšā muskavado cukura
  • 3 liela izmēra olas
  • 300 ml eļļas bez izteiktas garšas
  • 230 g rīvētu svaigu biešu
  • 1 apelsīns

 

DEKORĒŠANAI

  • 200 g krēmsiera Philadelphia
  • 2 ēdamkarotes pūdercukura
  • smalki sagriezta apelsīna miziņa

Pagatavošana

  1. Sakarsē cepeškrāsni līdz 160 °C temperatūrai un sagatavo formu – ietauko vai izklāj to ar cepamo papīru.
  2. Notīra un sarīvē bietes.
  3. Izsijā miltus, pievieno sāli, cepamo pulveri, sodu un kanēli. Samaisa un pievieno cukuru.
  4. Atsevišķā traukā viegli saputo olas un eļļu, kā arī vaniļu, ja vēlas. Šo pievieno miltu masai un samaisa.
  5. Pievieno svaigas rīvētas bietes, apelsīna miziņu, kā arī sulu no ½ apelsīna. Visu samaisa un lej formā. Cep ~ 40 minūtes, tad samazina krāsns temperatūru un cep vēl ~ 10–15 minūtes.
  6. Gatavu kūku dekorē ar krēmsieru un apelsīna miziņu. Ja mīl saldu, apelsīna miziņu var uz pannas sakarsēt kopā ar mazliet cukura, lai miziņa iekaramelizējas.