Variācijas par tēmu:
Šādi var cept arī plātsmaizi ar ķiršiem, āboliem, plūmēm vai bumbieriem.
Jūnijā rabarberus izdekorējiet ar zemeņu šķēlītēm, jūlijā ar krāsainām upenēm vai jāņogām.
Sagatavo cepamo plāti – ieklāj cepamo papīru tā, lai malas varētu uzlocīt un mīkla nepieliptu pannas malām. Papīru ieziež ar sviestu. Cepeškrāsni sakarsē līdz 175 °C temperatūrai. Pilnīgi tīrā bļodā ar mikseri sāk putot olu baltumus.
Kad sāk veidoties stingras putas, pakāpeniski pievieno cukuru un vaniļas cukuru. Kad masa kļūst elastīga un bieza, cukuru var pievienot straujāk, līdz viss cukurs ieputots masā. Beigās pievieno kartupeļu miltus un puto uz maziem apgriezieniem tik ilgi, līdz milti vienmērīgi iejaukti. Bezē masu uzklāj cepamajam papīram un vienmērīgi izlīdzina pa visu plāti.
Pārkaisa ar mandeļu skaidiņām. Liek sakarsētajā cepeškrāsnī un cep 15 minūtes.
Ņem laukā no krāsns. Bezē biskvītu pārklāj ar vēl vienu loksni cepamā papīra un, pieturot ar rokām no abām pusēm, veikli apmet riņķī, ar mandeļu skaidiņām uz leju. Uzmanīgi noņem virsējo papīru un atstāj atdzist.
Pirms pasniegšanas saputo saldo krējumu ar pāris karotēm cukura (ja vēlas, daļu var aizvietot ar krējumsieru) un 1 paciņu putukrējuma cietes (ja kūku paredzēts pasniegt vēlāk vai saglabāt nākamajai dienai). Bezē biskvītu vienmērīgi pārklāj ar putukrējumu.
Krēmu pārkaisa ar avenēm.
Pieturot aiz papīra, sāk tīt ruleti. Pēc pirmā apgrieziena papīru ieloka uz iekšu.
Turpina tīt. Tīšanu pabeidz, salaiduma vietu atstājot uz leju.
Ruleti sagriež šķēlēs un pasniedz nekavējoties.
Burvīgs pārsteigums:) Paldies!
Vai kartupelu miltu vieta drikst lietot citus miltus?
Ar citiem miltiem mēs nevaram garantēt rezultātu. Vajadzīga kartupeļu ciete. Varbūt var mēģināt kukurūzas cieti, bet pati to neesmu nekad izmēģinājusi.
Cik grādos ir jācep bezē?
175 °C temperatūrā.
Man rulete pēc izskata neizdevās, bet garšoja brīnišķīgi! Paldies!
Kāpēc rulete ne uzpūtās bet gan cepeškrāsnī sakrītas???
Olu baltumus obligāti jāsaputo stingrās putās,savādāk tie sakrītas.
Kā ir ar sasaldetam avenēm atsulosies? un labāk neriskēt?
Tur taču ir norādīts, ka ar saldētām ogām jāpilda īsi pirms pasniegšanas.
Pēc pieredzes – esmu likusi saldētas – viss izdodas brīnišķīgi.
Kur var nopirkt putukrejuma cieti un ka saucas angliski
Visos lielākajos veikalos, pie saldajām garšvielām – vaniļas cukura, želatīna, utt. Angliski tas būs Stabilizer for Whipping cream.
Paldies par recepti,gatavoju svētkos!
Visu darīju pēc receptes.Garšo pēc saldas omletes ar putukrējumu!!! Nav labi…
Sveika, Dace! Tā reizēm sanāk, ja nav pietiekami stingri sakults olu baltums, cerams, ka nākamreiz gatavojot izdosies. 🙂
Kādai jābūt biskvīta konsistencei, kad ir izcepies?
olbaltuma kārtai.
Nav norādīts cepšanas ilgums.Paļaušos uz intuīciju.Gatavojam ar metitu par godu tētu diemai.Ceru bus ok.😊
Atvainojos.Pārlasīju ieraudzīju.Cepu 10 min ilgāk bet arī ir ok.
Esmu “svētdienas” kūku cepēja, bet pat tādam iesācējam kā man, šī recepte izdevās ar pirmo reizi.
Man biskvīts dažās vietās uzpūtās un pārplīsa!Pārējais ir ok.
Sanāca ideāli.