Bezē rulete ar ogām

Vidēji sarežģīti
līdz 1 h
6 personām

Bezē rulete ir īstens vasaras deserts – gaisīgs, viegls un papildinot ar vasaras ogām, arī patīkami atsvaidzinošs. Izmantojot Dr. Oetker saldā krējuma biezinātājuu, krēms saglabā savu konsistenci un nesulo, kas ir svarīgi putukrējuma desertos.

Sastāvdaļas

  • 4 olu baltumi
  • 200 g cukura
  • 1 tējkarote citronu sulas
  • 1 ēdamkarote Dr. Oetker kukurūzas cietes
  • 1 ēdamkarote pūdercukura
  • 500 ml saldā krējuma
  • 1 tējkarote Dr. Oetker vanilīna cukura
  • 2 paciņas Dr. Oetker saldē krējuma biezinātājs
  • miziņa no 1 citrona
  • avenes un mellenes

Pagatavošana

  1. Tīrā un sausā (šis ir ļoti svarīgi!) stikla vai metāla bļodā pa vienam liek olu baltumus (lai izvairītos no nejaušām olu dzeltenumu daļiņām). Ar mikseri puto vislielākajā ātrumā. Kad masa jau saputojusies balta, pa karotei sāk pievienot cukuru un turpina putot.
  2. Puto aptuveni 5 minūtes, līdz masa ir gaisīga, stingra un nelīst ārā no bļodas. Beigās ieputo citronu sulu un iecilā kukurūzas cieti.
  3. Cepamo pannu izklāj ar cepamo papīru, un vienmērīgā slānī izlīdzina pa to olu baltumu. Cep 150 ºC temperatūrā 20 minūtes un tad atstāj to pamazām atdzist turpat krāsnī (ja izņemsiet uzreiz ārā, tas saplaisās).
  4. Kad olbaltums atdzisis, apgriež to otrādi uz vēl vienas cepamā papīra loksnes.
  5. Saputo saldo krējumu ar putukrējuma stabilizētāju un vanilīna cukuru. Beigās iemaisa sarīvētu citrona miziņu.
  6. Putukrējumu izsmērē uz olbaltuma un izkārto ogas.
  7. Sarullē ruletē, liek ar savienojumu uz leju, pārkaisa pūdercukuru un dekorē ar ogām, ja vēlas.

Komentāri: