BEŠAMELA MĒRCE

Vidēji sarežģīti
līdz 30 min
4 personām

Šo mērci daudzi pazīt tieši lazanjas gatavošanas dēļ, bet tā lieliski papildinās dažādus gaļas ēdienus, kartupeļu un sēnes.

Sastāvdaļas

2 ēdamkarotes sviesta

2 ēdamkarotes miltu

300 g piena

sāls

svaigi malti melnie pipari

Pagatavošana

  1. Katliņā uz vidējas uguns izkausē sviestu, tad pievieno miltus un nepārtraukti maisa aptuveni 2 minūtes, līdz masa jau nedaudz burbuļo, bet neļauj tai sabrūnēt.
  2. Pievieno uzkarsētu pienu un turpina maisīt ar putojamo slotiņu, līdz masa sabiezē. Uzkarsē līdz vārīšanās brīdim. Pievieno sāli un piparus pēc garšas. Pazemina uguni un maisot karsē vēl 2 minūtes. Ņem nost no uguns. Lai mērci atdzesētu, to pārklāj ar pārtikas plēvi, lai augšpusē neveidojas plēvīte.

Mērci var uzglabāt ledusskapī aptuveni 4–5 dienas, bet, tā kā tā būs sabiezējusi, atkārtoti uzsildot, būs nepieciešams pievienot nedaudz piena.