Bērzu sulas vīnā sautēts trusis ar burkāniem un brokoļiem

Vidēji sarežģīti
līdz 2 h
6 personām

Sastāvdaļas

  • 1 vesels trusis
  • 0,5 pudeles bērzu sulas vīna (~ 300 ml)
  • 250 g šalotes sīpolu
  • 50 g sviesta
  • 2 ēdamkarotes olīveļļas
  • 250 ml saldā krējuma (pēc izvēles)
  • malti baltie pipari
  • sāls
  • 1 buntīte jauno burkānu (~ 250 g)
  • 2 galviņas brokoļu (~ 500 g)

 

Pagatavošana

1. Trusi sagriež gabalos – pa mugurkaulu uz pusēm, tad atdala kājas, krūšu daļu sagriežot sīkākos gabaliņos.

2. Dziļā pannā izkausē sviestu un pielej nedaudz olīveļļas. Pannā liek truša gabaliņus, pārkaisa ar sāli un baltajiem pipariem, un apbrūnina no visām pusēm brūnus.

3. Šalotes sīpolus nomizo, sasmalcina un pievieno trusim pannā. Cep tik ilgi, līdz sīpoli kļūst caurspīdīgi.

4. Pannas saturu aplej ar vīnu, pannai uzliek vāku, un uz lēnas uguns sautē, līdz truša gaļa ir mīksta. Process var ilgt no 40 minūtēm līdz 1 stundai.

5. 10 minūtes pirms sautēšanas beigām pannas saturam var pievienot saldo krējumu.

6. Kamēr trusis sautējas, pagatavo dārzeņus. Visveselīgāk būtu tos sagriezt gabaliņos un tvaicēt. Bet, ja tvaicējamais sietiņš nav pieejams, tad dārzeņus var uz 5 minūtēm ielikt vārošā sālsūdenī. Ir jāuzmanās no pārvārīšanas, jo tad dārzeņi zaudē gan krāsu, gan garšu un, protams, arī visas vērtīgās uzturvielas. Burkānus var arī pievienot pannā pie truša. Ja nolemjat darīt tā, tad pievienojiet tos ~ 20 minūtes pirms sautēšanas beigām, lai burkāni neizšķīstu, bet paliktu stingri un koši.