BBQ MĒRCE

Vidēji sarežģīti
līdz 1 h
1 personām

Šī ir īsti amerikāniska mērce, bez kuras grūti iedomāties vistu spārniņus un cūku vai liellopa ribiņas. Izmanto gan marinādei un gaļas iesmērēšanai cepšanās laikā, gan kā mērci klāt jau gatavam ēdienam. Mājās gatavota vienmēr garšos izcili. Saderēs ar dažādiem barbekjū ēdieniem.

Sastāvdaļas

  • 6 aprikozes
  • 180 g tomātu mērces
  • 2 tējkarotes Vusteras mērces
  • 30 g medus
  • 50 g brūnā cukura
  • 1 ēdamkarote ābolu etiķa
  • 1 tējkarote sīpolu pulvera
  • 1 tējkarote ķiploku pulvera
  • 1 tējkarote kūpinātas paprikas
  • sāls
  • svaigi malti melnie pipari

Pagatavošana

  1. Aprikozes pārgriež uz pusēm un tām izņem kauliņus.
  2. Visas sastāvdaļas liek lielā pannā uz vidēji augstas uguns un apmaisa. Karsē līdz mērce sāk burbuļot. Uguni pazemina uz vidēji zemu un, uzliekot vāku, ļauj mērcei sautēties aptuveni 20 minūtes, ik pa 5 minūtēm to apmaisot.
  3. Tad ņem nost no uguns un sablendē viendabīgā masā vai ar dakšu saspaida aprikozes, ja vēlas, lai mērcē jūtami to gabaliņi. Mērci var uzglabāt slēgtā traukā ledusskapī aptuveni 5 dienas.