Šie salāti lieliski iederas jebkurā aukstajā galdā. Tie labi garšos arī ar grilētu gaļu vai zivi vai tāpat vien.
Sīpolu marinādei
Sīpolus nomizo, pārgriež uz pusēm, vēlreiz uz pusēm un tad sagriež plānās šķēlītēs. Marinādei samaisa kopā ūdeni ar galda etiķi attiecībā 1:1. Pievieno cukuru. Sīpolus liek katliņā, pārlej ar marinādi, lai visi sīpoli būtu nosegti, pievieno smaržīgos piparu graudus un lauru lapas un vāra, līdz sīpoli kļūst caurspīdīgi. Visu atdzesē un tad nokāš.
Kartupeļus nomazgā, nomizo un pārgriež uz pusēm. Kartupeļus novāra un atdzesē. Katru kartupeļu pusīti pārgriež vēlreiz uz pusēm un tad plānās šķēlītēs.
Lielā bļodā liek kartupeļus, sīpolus un zaļumus.
Visu pārlej ar majonēzi, pievieno sāli un cukuru.
Samaisa. Pēc garšas, ja nepieciešams, pieliek vēl sāli vai cukuru.
Salātu bļodu liek aukstumā vismaz 30 minūtes, lai garšas savelkas.
Lieliska recepte, sanāca labāk kā pie pašiem bavāriešiem var dabūt!