Batoniņi ar sāļās karameles un kokosriekstu krēmu

Viegla
ilgāk par 2 h
8 personām

Sastāvdaļas

PAMATNEI

  • 150 g Rapunzel BIO mandeļu miltu
  • 3 ēdamkarotes Rapunzel BIO kokosriekstu eļļas
  • 9 svaigas dateles, ar izņemtiem kauliņiem

KARAMELES KĀRTAI

  • 30 g Biona BIO dateļu sīrupa
  • 250 g Biona BIO sāļās karameles un kokosriekstu krēma
  • 2 ēdamkarotes mandeļu piena (vai cita augu piena)

VIRSKĀRTAI

  • 150 g Rapunzel BIO tumšās šokolādes
  • 2 ēdamkarotes mandeļu piena

Pagatavošana

  1. Blenderī liek mandeļu miltus, kokosriekstu eļļu un dateles. Blendē, līdz izveidojas viendabīga mīklas masa.
  2. Taisnstūra maizes formu izklāj ar pārtikas plēvi. Pamatnes mīklu liek formā, izlīdzina un ar pirkstiem kārtīgi noplacina, lai izveidojas līdzena pamatkārta.
  3. Blenderi izskalo, un tajā liek visas karameles kārtas sastāvdaļas. Blendē līdz viendabīgai konsistencei.
  4. Karameles kārtu vienmērīgi uzsmērē pa virsu pamatkārtai. Formu liek saldētavā, kamēr gatavo šokolādes virskārtu.
  5. Karsta ūdens peldē izkausē šokolādi. Noņem no uguns un pamazām iemaisa mandeļu pienu.
  6. Formu izņem no saldētavas, un karameles kārtai pa virsu uzsmērē šokolādes kārtu. Formu liek ledusskapī uz vismaz 2 stundām. Pēc tam desertu sagriež taisnstūra gabaliņos un pasniedz.

Komentāri:

Jūsu komentārs: