250 g Biona BIO sāļās karameles un kokosriekstu krēma
2 ēdamkarotes mandeļu piena (vai cita augu piena)
VIRSKĀRTAI
150 g Rapunzel BIO tumšās šokolādes
2 ēdamkarotes mandeļu piena
Pagatavošana
Blenderī liek mandeļu miltus, kokosriekstu eļļu un dateles. Blendē, līdz izveidojas viendabīga mīklas masa.
Taisnstūra maizes formu izklāj ar pārtikas plēvi. Pamatnes mīklu liek formā, izlīdzina un ar pirkstiem kārtīgi noplacina, lai izveidojas līdzena pamatkārta.
Blenderi izskalo, un tajā liek visas karameles kārtas sastāvdaļas. Blendē līdz viendabīgai konsistencei.
Karameles kārtu vienmērīgi uzsmērē pa virsu pamatkārtai. Formu liek saldētavā, kamēr gatavo šokolādes virskārtu.
Karsta ūdens peldē izkausē šokolādi. Noņem no uguns un pamazām iemaisa mandeļu pienu.
Formu izņem no saldētavas, un karameles kārtai pa virsu uzsmērē šokolādes kārtu. Formu liek ledusskapī uz vismaz 2 stundām. Pēc tam desertu sagriež taisnstūra gabaliņos un pasniedz.
Komentāri: