BANH XEO vjetnamiešu stila rīsu pankūkas ar cūkgaļu un garnelēm

Vidēji sarežģīti
līdz 30 min
4 personām

Sastāvdaļas

PANKŪKU MĪKLAI:

120 g pilngraudu rīsu miltu

50 g kviešu miltu

1 tējkarote kurkumas

300 ml ūdens

200 ml kokosriekstu piena

1 tejkarote sāls

 

PILDĪJUMAM:

200 g garneļu

200 g cūkas pavēderes, cauraudzīša vai bekona

½ tējkarotes sāls

1 saldais sīpols

100 g bambusa dzinumu

2 daiviņas ķiploku

salātlapas

50 g lociņu

50 g redīsu

10 g svaigas piparmētras

50 ml eļļas cepšanai

 

MĒRCEI:

50 ml rīsu vīna Mirin

50 ml sojas mērces

1 ēdamkarote rīsu etiķa

Pagatavošana

1. Bļodā ar kuļamo slotiņu sajauc visas mīklas sastāvdaļas.
2. Cūkgaļu sagriež gabalos, apber ar sāli un liek bļodā kopā ar garnelēm, sagrieztu saldo sīpolu, bambusa dzinumiem un sarīvētiem vai sakapātiem ķiplokiem.
3. Pankūku pannu uzkarsē ar nelielu daudzumu eļļas, liek cepties ⅙ daļu pildījuma. Apcep 2 minūtes.
4. Pannā lej ⅙ daļu pankūku mīklas, to vispirms apmaisot, un cep 2 minūtes no katras puses.
5. Katru pankūku pilda ar salātlapām, lociņiem un svaigiem redīsiem, liek pildījumu un pārloka uz pusēm.
6. Nelielā trauciņā sajauc rīsu vīnu, sojas mērci un rīsu etiķi.
7. Gatavās pankūkas pasniedz ar mērci.