PANKŪKU MĪKLAI:
120 g pilngraudu rīsu miltu
50 g kviešu miltu
1 tējkarote kurkumas
300 ml ūdens
200 ml kokosriekstu piena
1 tejkarote sāls
PILDĪJUMAM:
200 g garneļu
200 g cūkas pavēderes, cauraudzīša vai bekona
½ tējkarotes sāls
1 saldais sīpols
100 g bambusa dzinumu
2 daiviņas ķiploku
salātlapas
50 g lociņu
50 g redīsu
10 g svaigas piparmētras
50 ml eļļas cepšanai
MĒRCEI:
50 ml rīsu vīna Mirin
50 ml sojas mērces
1 ēdamkarote rīsu etiķa
1. Bļodā ar kuļamo slotiņu sajauc visas mīklas sastāvdaļas.
2. Cūkgaļu sagriež gabalos, apber ar sāli un liek bļodā kopā ar garnelēm, sagrieztu saldo sīpolu, bambusa dzinumiem un sarīvētiem vai sakapātiem ķiplokiem.
3. Pankūku pannu uzkarsē ar nelielu daudzumu eļļas, liek cepties ⅙ daļu pildījuma. Apcep 2 minūtes.
4. Pannā lej ⅙ daļu pankūku mīklas, to vispirms apmaisot, un cep 2 minūtes no katras puses.
5. Katru pankūku pilda ar salātlapām, lociņiem un svaigiem redīsiem, liek pildījumu un pārloka uz pusēm.
6. Nelielā trauciņā sajauc rīsu vīnu, sojas mērci un rīsu etiķi.
7. Gatavās pankūkas pasniedz ar mērci.
Komentāri: