Banānu kapkeiki ar dedzināta sviesta krēmu

Vidēji sarežģīti
līdz 1 h
12 personām

Sastāvdaļas

DEDZINĀTAJAM SVIESTAM

150 g sviesta

 

MĪKLAI

60 g dedzinātā sviesta

60 g sviesta istabas temperatūrā

1 liels ļoti gatavs banāns

90 g cukura

35 g gaišā muskovado cukura

2 olas

140 g kviešu miltu

šķipsna sāls

¼ tējkarotes sodas

1 tējkarote cepamā pulvera

3 ēdamkarotes piena

 

KRĒMAM

60 g dedzinātā sviesta

100 g sviesta istabas temperatūrā

100 g pūdercukura

200 g krēmsiera

 

KAKAO DRUPAČĀM

60 g kviešu miltu

40 g sviesta

40 g cukura

5 g kakao

Pagatavošana

  1. Pagatavo dedzināto sviestu. Katliņā liek sviestu un karsē uz vidējas liesmas, ik pa brīdim apmaisot. Sviests vispirms izkusīs, tad uzputos un visbeidzot kļūs dzidrs, ar maziem, brūniem krikumiņiem katliņa apakšā, tā tam ir jābūt. Sviestu pārlej bļodiņā un atstāj atdzist.
  2. Lielā bļodā liek banānu, to ar dakšiņu samīca, pievieno pusi dedzinātā sviesta (60 g), pievieno sviestu istabas temperatūrā, abus cukurus un ar mikseri kuļ, līdz masa kļūst gaiša un pufīga. 
  3. Tad pa vienai pievieno olas, ko iekuļ sviesta masā. Turpat bļodā iesijā miltus, sāli un cepamo pulveri, visu iemaisa. Beigās pievieno 3 ēdamkarotes piena, lai mīkla kļūtu vijīgāka un ne tik stīva.
  4. Metāla mafinu formā liek papīra formiņas, mīklu sadala 12 vienādās daļās. Cep līdz 170 ºC temperatūrai sakarsētā krāsnī ventilatora režīmā 20–22 minūtes. Atdzesē.
  5. Pagatavo kakao drupačas. Nelielā bļodiņā liek visas sastāvdaļas un ar pirkstiem samīca tās kopā, līdz iegūtas drupačas. Tās liek uz cepamās plāts un cep 10 minūtes.
  6. Pagatavo krēmu. Bļodā liek atlikušo pusi dedzinātā sviesta, sviestu istabas temperatūrā, un ar mikseri puto abus sviestus 5 minūtes, līdz tas kļūst gaišs, tad pievieno izsijātu pūdercukuru un krēmsieru, visu puto, līdz iegūta viendabīga krēma masa.
  7. Ja ir pagatavota banānu karamele, tad visiem kēksiņiem ar mazu nazīti centrā izveido caurumu, kurā karameli iepildīt. Ja karameles nav, tad šo soli var izlaist. Krēmu pilda konditorejas maisā un dekorē visus kēksiņus. Krēmu pārber ar kakao drupačām.