Ne vienmēr vistas sautējums nozīmē izmantot saldo krējuma mērci. Lieliski der arī buljons vai baltvīns. Papildiniet to ar svaigiem zaļumiem un garšvielām, lai baudītu lielisku vistas ēdienu.
Sastāvdaļas
4 vistas gabali
paprikas pulveris
sāls, pipari
svaigs timiāns
300–400 ml baltvīna
sviests
olīveļļa
5–6 daiviņas ķiploku
2–3 saujas spinātu
Pagatavošana
Vispirms iemarinē vistu. Ierīvē to ar sāli, pipariem un bagātīgi ar paprikas pulveri.
Sasmalcina ķiplokus.
Dziļā pannā izkausē sviestu, pievieno olīveļļu un apcep vistu ~ 2–3 minūtes no katras puses, līdz tā ir zeltaini brūna. Pievieno sasmalcinātos ķiplokus un apcep, līdz tie ir mīksti.
Pievieno baltvīnu un timiāna zariņus, un turpina sautēt ~ 20 minūtes, līdz vista ir gatava. Beigās baltvīna mērcei pievieno spinātu lapas. Pasniedz siltu.
Komentāri: