Baltvīnā un paprikā gatavota vista ar timiānu

Viegla
līdz 1 h
4 personām

Ne vienmēr vistas sautējums nozīmē izmantot saldo krējuma mērci. Lieliski der arī buljons vai baltvīns. Papildiniet to ar svaigiem zaļumiem un garšvielām, lai baudītu lielisku vistas ēdienu.

Sastāvdaļas

  • 4 vistas gabali
  • paprikas pulveris
  • sāls, pipari
  • svaigs timiāns
  • 300–400 ml baltvīna
  • sviests
  • olīveļļa
  • 5–6 daiviņas ķiploku
  • 2–3 saujas spinātu

Pagatavošana

  1. Vispirms iemarinē vistu. Ierīvē to ar sāli, pipariem un bagātīgi ar paprikas pulveri.
  2. Sasmalcina ķiplokus.
  3. Dziļā pannā izkausē sviestu, pievieno olīveļļu un apcep vistu ~ 2–3 minūtes no katras puses, līdz tā ir zeltaini brūna. Pievieno sasmalcinātos ķiplokus un apcep, līdz tie ir mīksti.
  4. Pievieno baltvīnu un timiāna zariņus, un turpina sautēt ~ 20 minūtes, līdz vista ir gatava. Beigās baltvīna mērcei pievieno spinātu lapas. Pasniedz siltu.