Baltvīnā sautēti dārzeņi ar brūkleņu un ķiploku mērci

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Vidēji sarežģīti
līdz 1 h
4 personām

Šie dārzeņi nedaudz līdzīgi franču ratatouille, bet brūklenes un lauru lapas tiem piešķirs latviski rudenīgas nokrāsas. Šādi pagatavoti dārzeņi derēs kā piedeva pie zivs. Ja vēlaties ēst kā atsevišķu sautējumu, tad es ieteiktu vienkāršākajā variantā pievienot nedaudz saldā krējuma un klāt pasniegt viegli apgrauzdētu čabatas maizi. Vai vegāniskai versijai – nelietot baltvīnu, bet laima sulu skābenumam un pievienot kokosriekstu pienu mērcītei.

Sastāvdaļas

  • 2 nelieli cukīni
  • 1–3 dažādu krāsu paprikas
  • liela sauja brūkleņu (derēs arī brūkleņu ievārījums, tikai tad nepievieno cukuru)
  • 0,5 glāzes baltvīna
  • ~ 1 tējkarote brūnā cukura
  • 2 lauru lapas
  • sāls
  • eļļa cepšanai

Pagatavošana

  1. Cukīni sagriež šķēlītēs, papriku – nelielos gabaliņos.
  2. Pannā uzkarsē pāris ēdamkarotes eļļas un liek cepties dārzeņus, pieskatot, lai nedaudz apbrūnē, bet ne ilgāk kā 5 minūtes.
  3. Tad pievieno baltvīnu, lauru lapas un brūklenes vai brūkleņu ievārījumu un tvaicē, lai notvaicējas aptuveni puse baltvīna.
  4. Tad uzliek vāku un pasautē vēl mazliet, ja ir par karstu un iztvaicējis viss šķidrums, tad pievieno ūdeni.
  5. Beigās pieliek cukuru un sāli pēc garšas. Ja šķiet par skābu, pievieno vairāk cukura.

Komentāri:

Jūsu komentārs: