Baltās pupiņas tomātu buljonā

Vidēji sarežģīti
līdz 1 h
2 personām

Sastāvdaļas

  • 240 g vārītu balto pupiņu (1 bundžiņa)
  • 1 garais gurķis
  • sauja saulē kaltētu tomātu
  • 4 tomāti
  • 3 cm selerijas kāta
  • sauja svaiga bazilika
  • 1–2 ēdamkarotes baltvīna etiķa
  • 1–2 ēdamkarotes cukura
  • sāls, pipari
  • Extra virgin olīveļļa

Pagatavošana

  1. No selerijas kāta un tomātiem izspiež sulu un samaisa kopā. Pēc garšas pievieno etiķi, cukuru un sāli. Sulu izkāš caur smalku sietu un liek ledusskapī atdzesēties.
  2. Pupiņas noskalo un liek bļodā. Pievieno kubiņos sagrieztu gurķi, saulē kaltētus tomātus un baziliku. Pēc garšas pievieno sāli un piparus. Pievieno nedaudz olīveļļas un visu kārtīgi samaisa.
  3. Pupiņu maisījumu kārto zupas šķīvjos un aplej ar atdzesētu tomātu buljonu.