Garšīgi paēst – tā ir viena no laimīgākajām sajūtām, tāpēc aicinu izbaudīt katru maltīti un ļauties kulinārijas ceļojumiem!
Baklažānu sacepums
Vidēji sarežģīti
līdz 1 h
6 personām
Kad kārojas kaut kas ar Itālijas noskaņu, bet tanī pat laikā negribas lazanju, šis sacepums būs pašā laikā! Sulīgās baklažānu šķēles izcili sader kopā ar krēmīgo rikotu un sulīgo tomātu mērci. Lieliska garšu kombinācija, ko baudīt jebkurā sezonā!
Sastāvdaļas
3 vidēja lieluma baklažāni
2 burciņas “Spilva” tomātu mērces ar baziliku
2 iepakojumi rikotas siera
1 ola
sāls un pipari pēc garšas
2 mocarellas siera bumbas
50 g cietā siera
baziliks pasniegšanai
Pagatavošana
Baklažānus sagriež 5 mm biezās šķēlēs, izkārto uz pannas un apkaisa ar sāli. Kad baklažāni izdalījuši sulu, tos nosusina ar papīra salveti, apgriež otrādi un izdara tāpat. Cep cepeškrāsnī 10 minūtes 180 ºC temperatūrā.
Pagatavo rikotas masu. Bļodā liek rikotas sieru, olu, sāli, piparus un pusi cietā siera. Samaisa.
Cepamajā traukā izsmērē tomātu mērci. Tad liek izceptās baklažānu šķēles, virs tām izsmērē dažas karotes rikotas masas. Tad atkal izsmērē tomātu mērci, izkārto baklažānus un virs tiem izsmērē rikotu. Tā turpina, līdz trauks ir pilns.
Virs pēdējās kārtas liek plucinātu mocarellu, pārkaisa pāri palikušo cieto sieru, un liek cepeškrāsnī 180 ºC temperatūrā uz 45 minūtēm, līdz siers virskārtā izcepties zeltaini brūns.
Dekorē ar baziliku, un pasniedz nedaudz padzisušu, lai to vieglāk sagriezt gabalos.
Komentāri: