Uztura speciāliste, trīs bērnu mamma, pagatavos gardu zupu no cirvja kāta, ēdienā mēģina apvienot veselīgumu ar saprātīgām izmaksām. Liene žurnālu veidoja pirmos trīs tā pastāvēšanas gadus. Tagad joprojām aktīvi piedalās un dalās savā pieredzēun padomos.
Baklažānu pastēte
Vidēji sarežģīti
līdz 2 h
6 personām
Sastāvdaļas
4–5 baklažāni
10 ķiploku daiviņas
1 liela bunte kinzas
~ 150 ml Provansas majonēzes vai krējuma
sāls
Pagatavošana
Baklažānus noskalo, liek katlā, aplej ar ūdeni un vāra ~ 30 minūtes. Baklažāniem nolej ūdeni, un tos liek zem sloga, lai nospiestu lieko šķidrumu.
Atsulotos dārzeņus ar visām mizām sagriež mazos gabaliņos. Ķiplokus izspiež caur ķiploku spiedi, zaļumus noskalo un smalki sakapā. Pievieno majonēzi, un visu sajauc. Pēc garšas pieliek sāli un piparus. Liek slēgtā traukā, ko ievieto ledusskapī, ļaujot garšām pusstundu savilkties.
Pasniedz uz rupja maluma maizes vai kā piedevu gaļas ēdieniem.
Komentāri: