Baklažānu pastēte

Vidēji sarežģīti
līdz 2 h
6 personām

Sastāvdaļas

  • 4–5 baklažāni
  • 10 ķiploku daiviņas
  • 1 liela bunte kinzas
  • ~ 150 ml Provansas majonēzes vai krējuma
  • sāls

Pagatavošana

  1. Baklažānus noskalo, liek katlā, aplej ar ūdeni un vāra ~ 30 minūtes. Baklažāniem nolej ūdeni, un tos liek zem sloga, lai nospiestu lieko šķidrumu.
  2. Atsulotos dārzeņus ar visām mizām sagriež mazos gabaliņos. Ķiplokus izspiež caur ķiploku spiedi, zaļumus noskalo un smalki sakapā. Pievieno majonēzi, un visu sajauc. Pēc garšas pieliek sāli un piparus. Liek slēgtā traukā, ko ievieto ledusskapī, ļaujot garšām pusstundu savilkties.
  3. Pasniedz uz rupja maluma maizes vai kā piedevu gaļas ēdieniem.