Uztura speciāliste, trīs bērnu mamma, pagatavos gardu zupu no cirvja kāta, ēdienā mēģina apvienot veselīgumu ar saprātīgām izmaksām. Liene žurnālu veidoja pirmos trīs tā pastāvēšanas gadus. Tagad joprojām aktīvi piedalās un dalās savā pieredzēun padomos.
Bagete ar vistas fileju un avokado
Vidēji sarežģīti
līdz 1 h
2 personām
Sastāvdaļas
2 vistas filejas
4 ķiploku daiviņas
2 ēdamkarotes sinepes (Angļu vai Krievu – pēc izvēles)
4 ēdamkarotes eļļas
2 Mini kliju bagetes
4-5 salātlapas
1 citrons
1 avokado
1 neliels sarkanais sīpols
sāls, malti melnie pipari
Pagatavošana
Pagatavo fileju: gaļu noskalo un nosusina sausu. Ar nazi gaļā iegriež trīs slīpus griezumus. Ķiploka daiviņas notīra un izspiež caur ķiploku spiedi. Filejas ierīvē ar sāli, pipariem un ķiplokiem. Uzkarsē pannā eļļu un apcep filejas no abām pusēm brūnas. Kad gaļa ir apcepta, pielej nedaudz verdošu ūdeni, uzliek vāku un gatavo, līdz gaļa ir gatava. Gatavu fileju atdzesē un sagriež plānās šķēlītēs.
Sīpolu notīra un sagriež ripiņās. Citronu noskalo, pārgriež uz pusēm un no vienas puses izspiež sulu. Bļodiņā sajauc eļļu, sinepes un citrona sulu. Avokado notīra un sagriež plānās šķēlītēs. Salātlapas noskalo, nosusina un saplēš nelielos gabaliņos.
Bageti pārgriež gareniski uz pusēm. Katru maizes pusīti ieziež ar sinepju/eļļas mērci, virsū liekot salātu lapiņas. Pamīšus kārto vistas gaļas un avokado šķēlītes.
Maizi pārlej ar atlikušo sinepju/eļļas mērci. Pirms pasniegšanas maizi var sagriezt divās vai četrās daļās.
Komentāri: