Jeb Anna Birmane cep kūkas, raksta par tām un dalās savās receptes ar citiem. Uzvilkusi kādu no saviem krāsainajiem priekšautiem, viņa piemīlīgi rosās pa virtuvi, sākot jau ar raidījumu “Gatavo 3” un beidzot ar meistarklasēm. Anna ir arī trīs pavārgrāmatu autore, kas neatlaidīgi pēta receptes un atklāj knifus par kuriem neviens nestāsta. Viņas mērķis un lielais izaicinājums ir gardās kūkas padarīt pieejamas veselīgāka dzīvesveida piekritējiem.
Aveņu un zemeņu sīrups
Viegla
līdz 30 min
1 personām
Sastāvdaļas
250 g aveņu
250 g zemeņu
500 g Dansukker sīrupa cukura
250 g ūdens
Pagatavošana
Katliņā liek ogas kopā ar ūdeni un uzvāra. Samazina temperatūru un karsē vēl 10–15 minūtes, līdz ogas izšķīdušas. Pēc vārīšanas atdzesē līdz 45 °C temperatūrai. Pievieno sīrupa cukuru un iemaisa, kamēr tas ir izkusis.
Katliņa saturu atstāj ievilkties uz nakti.
Atdzisušo sīrupu nokāš caur sietu. Atlikušo šķidrumu uzvāra vēlreiz un pilda tīrās, sterilizētās pudelēs, aizvāko un uzglabā vēsā vietā.
Komentāri: