Aveņu un zemeņu sīrups

Viegla
līdz 30 min
1 personām

Sastāvdaļas

  • 250 g aveņu
  • 250 g zemeņu
  • 500 g Dansukker sīrupa cukura
  • 250 g ūdens

Pagatavošana

  1. Katliņā liek ogas kopā ar ūdeni un uzvāra. Samazina temperatūru un karsē vēl 10–15 minūtes, līdz ogas izšķīdušas. Pēc vārīšanas atdzesē līdz 45 °C temperatūrai. Pievieno sīrupa cukuru un iemaisa, kamēr tas ir izkusis.
  2. Katliņa saturu atstāj ievilkties uz nakti.
  3. Atdzisušo sīrupu nokāš caur sietu. Atlikušo šķidrumu uzvāra vēlreiz un pilda tīrās, sterilizētās pudelēs, aizvāko un uzglabā vēsā vietā.