Gaisīgs, uz mēles kūstošs deserts, ko viegli un ātri pagatavot dienās, kad ciemiņi jau teju klauvē pie durvīm. Aveņu un zemeņu eton mess deserts neliks vilties – pamēģini!
Sastāvdaļas
120 g bezē cepumu
200 g aveņu
200 g zemeņu
400 g saldā krējuma
2 ēdamkarotes pūdercukura
Pagatavošana
Saputo saldo krējumu ar cukuru.
Zemenes notīra un sagriež četrās daļās.
Bezē cepumus sadrupina.
Stikla traukā kārto visas sastāvdaļas. Apakšā liek drupinātus bezē cepumus, pāri kārto zemenes un avenes, tad pusi putukrējuma. Atkārto visu vēlreiz, līdz visas sastāvdaļas izlietotas. Dekorē ar veselām ogām un sadrupinātiem bezē cepumiem. Pasniedz uzreiz, jo citādi bezē cepumi kļūs mīksti.
Komentāri: