Aveņu sambuks

Viegla
līdz 1 h
2 personām

Sastāvdaļas

Aveņu ievārījumam:

  • 200 g avenes
  • 100 g Dansukker Ievārījuma cukurs
  • 50 ml ūdens

 

  • 2 olu baltumi
  • 200 ml piens
  • avenes dekorēšanai
  • piparmētras dekorēšanai

Pagatavošana

  1. Pagatavo ievārījumu. Katlā liec avenes un ievārījuma cukuru. Vāri uz vidējas uguns, līdz avenes ir izkusušas un masa ieguvusi ievārījuma konsistenci.

  2. Atdali olu baltumus no dzeltenumiem. Baltumus lej lielākā bļodā un kuļ, līdz izveidojas biezas, stingras baltas putas.

  3. Kad olu baltumi sakulti līdz stingrām putām, pakāpeniski lej klāt atdzisušo aveņu ievārījumu, turpinot lēnām miksēt. Maisi, līdz masa kļūst bieza, spīdīga un viendabīga.

  4. Sambuku lej traukos. Pasniedz ar nelielu daudzumu piena blakus vai pārlej pāri. Dekorē ar svaigām avenēm, piparmētru lapiņām un atlikušo ievarījumu.