Aveņu saldējums

Viegla
līdz 30 min
4 personām

Es biju sajūsmā, kad, virtuvē kārtējo reizi eksperimentējot, atklāju šo ģeniāli vienkāršo recepti. Nekādas saldējuma mašīnas vai stundām ilgas gaidīšanas pie saldētavas ar regulāru saldējuma masas apmaisīšanu. Ņemam ziemas krājumiem sasaldētās ogas, liekam blenderī, pievienojam nedaudz putukrējuma un cukura – daži aši blendera griezieni, un saldējums gatavs. Šoreiz lai iet putukrējums, jo tas piešķir īsti krēmīgo garšu, taču saldētās ogas var sablendēt ar banānu un dažām datelēm, arī gardi.

Sastāvdaļas

  • 4 krūzes saldētu aveņu
  • 100 ml saldā krējuma
  • 3 ēdamkarotes cukura

 

Pagatavošana

1. Saputo putukrējumu ar cukuru.

2. Blenderī liek sasaldētās ogas un nedaudz sablendē, līdz ogas sadalījušās mazākos gabaliņos. Pievieno putukrējumu, un visu sablendē viendabīgā masā.

3. Saldējums gatavs, un jāēd uzreiz. Maz ticams, bet, ja kas palicis pāri, var pildīt trauciņos un uzglabāt saldētavā.

 

1. pagatavošanas solis
AvenuSaldejums_1

1. Saputo putukrējumu ar cukuru.

 

 

2. pagatavošanas solis
AvenuSaldejums_2

2. Blenderī liek sasaldētās ogas un nedaudz sablendē, līdz ogas sadalījušās mazākos gabaliņos. Pievieno putukrējumu, un visu sablendē viendabīgā masā.

3. pagatavošanas solis
AvenuSaldejums_final

3. Saldējums gatavs, un jāēd uzreiz. Maz ticams, bet, ja kas palicis pāri, var pildīt trauciņos un uzglabāt saldētavā.