Jeb Anna Birmane cep kūkas, raksta par tām un dalās savās receptes ar citiem. Uzvilkusi kādu no saviem krāsainajiem priekšautiem, viņa piemīlīgi rosās pa virtuvi, sākot jau ar raidījumu “Gatavo 3” un beidzot ar meistarklasēm. Anna ir arī trīs pavārgrāmatu autore, kas neatlaidīgi pēta receptes un atklāj knifus par kuriem neviens nestāsta. Viņas mērķis un lielais izaicinājums ir gardās kūkas padarīt pieejamas veselīgāka dzīvesveida piekritējiem.
Aveņu muss ar bezē
Viegla
līdz 30 min
6 personām
Sastāvdaļas
400 g aveņu
100 g cukura
100 g cepumu
30 g sviesta
350 g putukrējuma
100 g krēmsiera
100 g baltās šokolādes
10 g želatīna + 3 ēdamkarotes ūdens
bezē cepumi
Pagatavošana
Katliņā ber avenes un apmēram 20 minūtes vāra kopā ar cukuru, līdz tās kļuvušas mīkstas. Tad sablendē un atdzesē.
Cepumus sasmalcina, pievieno tiem izkausētu sviestu.
Bļodiņā 5 minūtes uzbriedina želatīnu, pēc tam izkausē to silta ūdens peldē.
Lielā bļodā liek krēmsieru, sajauc to ar izkausētu balto šokolādi, pievieno putukrējumu un saputo. Izkusušo želatīnu pievieno avenēm, ko uzmanīgi jauc klāt saputotajai putukrējuma masai.
Trauciņos pilda cepumus, pa virsu liek aveņu krēmu, dekorē ar bezē cepumiem.
Komentāri: