Avenēs ceptu biešu salāti

Viegla
līdz 30 min
2 personām

Sastāvdaļas

  • liela sauja baby spinātu
  • jebkāda veida pieejamās zaļās lapiņas – zirņu dīgsti, rukola, sinepes, kreses, redīsi u. c.
  • 1 sarkanais sīpols
  • 2 ēdamkarotes citronu sulas
  • 3 nelielas bietes
  • 3–4 ēdamkarotes saldētu vai svaigu aveņu
  • pāris zariņu svaiga timiāna
  • 2 tējkarotes balzametiķa
  • sauja grauzdētu valriekstu
  • 1 tējkarote Extra virgin olīveļļas
  • sāls, pipari

Pagatavošana

  1. Sarkano sīpolu sagriež pēc iespējas smalkākās ripiņās.
  2. Sīpolu ripiņas pārlej ar citronu sulu, pievieno sāli, visu labi apmaisa un atstāj uz pāris stundām, lai sīpoli kļūst mīksti.
  3. Bietes kārtīgi nomazgā, sagriež 4–6 daļās un liek uz cepešpannas, apakšā paklājot foliju. Bietes pārslaka ar eļļu, pievieno šķipsnu sāls, piparus, svaigos timiāna zariņus, avenes, un visu kārtīgi apmaisa. Foliju aizloka, lai tās cepoties nesadeg. Bietes cep cepeškrāsnī 200 ºC temperatūrā 40–60 minūtes. Kad bietes gatavas, tās atdzesē un izņem timiāna zariņus.
  4. Spinātus un dīgstu lapiņas kārtīgi noskalo, nožāvē un liek lielā bļodā.
  5. Spinātiem pievieno marinētos sīpolus, atdzesētās bietes, balzametiķi, olīveļļu, un visu kārtīgi apmaisa.
  6. Salātiem pāri pārber grauzdētus valriekstus.