Monta ir pārliecināta vegāne, kas skaidri apzinās – mes esam tas, ko mēs ēdam. Savā jaunībā viņa jau ir paspējusi pastrādāt pie Mārtiņa Rītiņa un Raw Garden. Pašlaik Monta studē uzturzinātni un mācās katru dienu kā ar ēdiena palīdzību ne tikai sev nekaitēt, bet dziedēt un palīdzēt savam ķermenim.
Avenēs ceptu biešu salāti
Viegla
līdz 30 min
2 personām
Sastāvdaļas
liela sauja baby spinātu
jebkāda veida pieejamās zaļās lapiņas – zirņu dīgsti, rukola, sinepes, kreses, redīsi u. c.
1 sarkanais sīpols
2 ēdamkarotes citronu sulas
3 nelielas bietes
3–4 ēdamkarotes saldētu vai svaigu aveņu
pāris zariņu svaiga timiāna
2 tējkarotes balzametiķa
sauja grauzdētu valriekstu
1 tējkarote Extra virgin olīveļļas
sāls, pipari
Pagatavošana
Sarkano sīpolu sagriež pēc iespējas smalkākās ripiņās.
Sīpolu ripiņas pārlej ar citronu sulu, pievieno sāli, visu labi apmaisa un atstāj uz pāris stundām, lai sīpoli kļūst mīksti.
Bietes kārtīgi nomazgā, sagriež 4–6 daļās un liek uz cepešpannas, apakšā paklājot foliju. Bietes pārslaka ar eļļu, pievieno šķipsnu sāls, piparus, svaigos timiāna zariņus, avenes, un visu kārtīgi apmaisa. Foliju aizloka, lai tās cepoties nesadeg. Bietes cep cepeškrāsnī 200 ºC temperatūrā 40–60 minūtes. Kad bietes gatavas, tās atdzesē un izņem timiāna zariņus.
Spinātus un dīgstu lapiņas kārtīgi noskalo, nožāvē un liek lielā bļodā.
Spinātiem pievieno marinētos sīpolus, atdzesētās bietes, balzametiķi, olīveļļu, un visu kārtīgi apmaisa.
Šajā vietnē mēs izmantojam sīkdatnes, lai nodrošinātu pareizu "piegalda.lv" pakalpojumus un funkcijas, analizētu pārlūkošanas statistiku.
Vairāk par to, ka mēs apstrādājam sīkdatnes un citu informāciju vari uzzināt mūsu privātuma politikā.
Komentāri: