Kā pati Signe saka, viņa no savas vecmāmiņas mantojusi viesmīlības garu. Ar prieku viņa pulcē pie galda ģimeni, radus, draugus, kaimiņus, pat jaunāka dēla futbolkomandu, bet biežāk cilvēkus, kurus vēlas palutināt.
Auzu pārslu, zemeņu un rabarberu kārtojums burciņās
Viegla
līdz 30 min
6 personām
Sastāvdaļas
200 g auzu pārslu
0,5 kg zemeņu
0,5 kg rabarberu
200 g rikotas siera vai caur sietu izberzta vājpiena biezpiena
2 ēdamkarotes brūnā cukura
2 ēdamkarotes medus
1 tējkarote vanilīna cukura
1 ēdamkarote pūdercukura
200 ml saldā krējuma
Pagatavošana
Auzu pārslas apgrauzdē uz pannas, beigās pievienojot 2 ēdamkarotes medus.
Rabarberus nomizo un sagriež 1 cm gabaliņos. Visu ber katliņā, pievieno brūno cukuru un karsē uz lēnas uguns, lai izdalās sulas un rabarberi paliek mīksti. Var pievienot nedaudz konjaka vai brendija aromātam.
Saputo saldo krējumu ar vaniļas cukuru un pūdercukuru. Putošanas beigās pievieno rikotas sieru.
Zemenes sagriež gabaliņos.
Mazās stikla burciņās kārto rabarberus, zemenes, auzu pārslas un rikotas siera krēmu. Visas kārtas var atkārtot vēlreiz. Vāciņus aizskrūvē, un uzglabā vēsumā līdz īstajam pasniegšanas brīdim.
Pasniedzot desertu, to var dekorēt ar iecukurotām rožu ziedlapiņām vai jasmīna ziediem.
Šajā vietnē mēs izmantojam sīkdatnes, lai nodrošinātu pareizu "piegalda.lv" pakalpojumus un funkcijas, analizētu pārlūkošanas statistiku.
Vairāk par to, ka mēs apstrādājam sīkdatnes un citu informāciju vari uzzināt mūsu privātuma politikā.
Komentāri: