AUZU PĀRSLU CEPUMI AR ŠOKOLĀDES GABALIŅIEM UN ROZĪNĒM

Vidēji sarežģīti
līdz 30 min
8 personām

Sastāvdaļas

18–20 gabaliem

225 g sviesta

220 g kviešu miltu

1 tējkarote sodas

1 tējkarote Dr. Oetker kanēļa cukura (pēc izvēles)

šķipsna sāls

200 g brūnā cukura

100 g baltā cukura

2 olas

1 tējkarote Dr. Oetker vaniļas pastas

200 g auzu pārslu

70 g Dr. Oetker tumšās šokolādes gabaliņu

70 g rozīņu

100 g Dr. Oetker tumšās šokolādes glazūras

Pagatavošana

  1. Sviestu liek pannā un, visu laiku maisot, uz vidējas liesmas karsē, līdz tas paliek brūns un sāk smaržot pēc riekstiem un karameles. Pārlej bļodiņā un liek atdzesēties. Sviestam ir jāsastingst.
  2. Cepeškrāsni sakarsē līdz 180 ºC temperatūrai.
  3. Miltus, sodu, sāli un kanēļa cukuru izsijā. Citā bļodā sakuļ abu veidu cukurus ar sviestu. Pievieno olas un vaniļas pastu, saputo.
  4. Abas masas apvieno un maisa, līdz iegūta viendabīga konsistence. Pievieno auzu pārslas, rozīnes un šokolādes gabaliņus un iemaisa. Cepamo pannu izklāj ar cepamo papīru. Taisa 50 g lielas bumbiņas, liek uz pannas ar 7 cm atstarpi.
  5. Cep 10–12 minūtes. Atdzesē.

Tikmēr izkausē Dr. Oetker glazūru, kurā līdz pusītei iemērc cepumus.