Augļu grila plate ar saldējumu

Vidēji sarežģīti
līdz 30 min
4 personām

Sastāvdaļas

1 mango

5 plūmes

3 bumbieri

½ ananasa

svaigas ogas – zemenes, avenes, mellenes

tavs mīļākais saldējums

sauja maršmelovu vai zefīru

50 g saldo krekeru

 

ŠOKOLĀDES MĒRCEI

50 g tumšās šokolādes

120 ml saldā krējuma

šķipsna sāls

½ tējkarotes kanēļa

Pagatavošana

  1. Pagatavo šokolādes mērci. Nelielā katliņā uzkarsē saldo krējumu ar kanēli un šķipsnu sāls, bet nevāra. Izkarsēto saldo krējumu pārlej pāri sasmalcinātai šokolādei un viegli maisa, līdz šokolāde ir izkususi. 
  2. Uz sakarsēta grila liek uz pusēm pārgrieztas plūmes un bumbierus, ripiņās sagrieztu ananasu. Grilē, līdz iekrāsojas vieglas grila restes zīmējums. 
  3. Grilētos augļus pasniedz uz plates kopā ar svaigām ogām, mango, saldējumu, krekerim, šokolādes mērci un svaigi grauzdētiem maršmeloviem vai zefīriem.