Ātrā saldējumkūka “Sunday”

Viegla
līdz 1 h
6 personām

Sastāvdaļas

  • 500 g vaniļas saldējuma
  • sauja mīļāko cepumu
  • 100 g ogu (pēc izvēles)
  • 50 g šokolādes
  • 50 g saldā krējuma

Pagatavošana

  1. Šo kūku var pagatavot jebkurš – arī bērni.
  2. Saldējumu liek bļodā un mazliet atlaidina, līdz tas kļuvis krēmīgs.
  3. Izvēlētajā kūkas formā ieklāj pārtikas plēvi un ieber ogas.
  4. Šokolādi sakapā, un saldo krējumu uzsilda (nevis uzvāra). Abus samaisa kopā un nekārtīgi iemaisa saldējuma masā, lai paliktu šokolādes svītras, bet tomēr tās nebūtu samaisītas kopā pavisam. Saldējuma masā var iemaisīt arī karameli, kraukšķus, kokosriekstu skaidiņas un visu, kas ienāk prātā. Tikai jādarbojas ātri, lai saldējums neatkūst pavisam.
  5. Saldējumu liek sagatavotajā formā un pārber ar cepumiem. Es izvēlējos pašgatavotus bezē, bet tie var būt arī oreo, krekeri vai sviesta cepumi.
  6. Saldējumu liek saldētavā uz nakti atkal sacietēt.