Ātrā lazanja

Vidēji sarežģīti
līdz 2 h
4 personām

Sastāvdaļas

  • 10 lazanjas plāksnes
  • 400 g liellopu maltās gaļas
  • 1 čili
  • 1 sīpols
  • ½ tējkarotes saldā krējuma
  • 4 daiviņas ķiploku
  • ½ tējkarotes kumīna
  • 2 tējkarotes tomātu pastas
  • 150 ml skābā krējuma
  • 200 g labi kūstoša trekna siera
  • 1 neliels cukīni
  • 1 tomāts
  • 1 tējkarote mīksta sviesta

Pagatavošana

  1. Sīpolu, ķiplokus, tomātu un čili smalki sakapā un pievieno maltajai gaļai. Pievieno arī kumīnu, tomātu pastu, saldo krējumu, sāli un uz rupjās rīves sarīvētu cukīni. Visu samīca kopā viendabīgā masā.
  2. Sieru sarīvē un sajauc ar krējumu.
  3. Ar sviestu ietauko cepamo veidni, un pamīšus liek lazanjas plāksnes, gaļas masu un siera un krējuma masu. Visu atkārto un noslēdz ar lazanjas plāksnēm un pabiezu kārtu krējuma un siera masas.
  4. Lazanju cep līdz 200 °C temperatūrai sakarsētā cepeškrāsnī ~ 45 minūtes.