Ātri pagatavojama un gandrīz katrā latviešu mājā zināma klasika. Pievienojot hurmu un bumbieri ābolu vietā, iegūstam mazliet saldāku un neparastāku šī klasiskā garduma versiju.
Mīklai
Pildījumam
Sakuļ olas ar cukuru. Iesijā miltus un cepamo pulveri, pielej kefīru, un visu kārtīgi samaisa.
Plātsmaizes mīklu ielej cepamajā plātī un izlīdzina. Augļus sagriež daiviņās un kārto uz plātsmaizes mīklas.
Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200 °C temperatūrai. Kamēr silst krāsns, sagatavo pildījumu. Olas sakuļ ar krējumu un cukuru viendabīgā masā. Ar to pārlej plātsmaizi.
Cep ~ 25 minūtes. Pēc izņemšanas var pārkaisīt ar kanēli. Labi garšos kā silta, tā auksta.
Par daudz miltu. Mīkla sanāca nenormāli bieza un lipīga
Plātsmaize sanāca ļoti negaršīga,mīkla kā klimpa.Sīksta un bieza.
Man skiet glase miltu tik nepieciešama.