“Vai tiešām jums žurnālā vēl nav bijusi kefīra plātsmaize?” Tā jautāja Inga mūsu kopīgajā gatavošanas reizē.
Ingas spriedums: “Bez tās vasara nav iedomājama!” Tādēļ atklājam vasaru ar šo vienkāršības paraugu, ko varat turpināt visu vasaru līdz vēlam rudenim – ar plūmēm, ogām, bumbieriem, āboliem.
Variācijas par tēmu
Gardi ir pārliet plātsmaizi ar skābo krējumu. To pagatavo, ~ 100 ml krējuma saputojot ar 50 g cukura un 1 olu. Kad plātsmaize gandrīz gatava, 10 minūtes pirms cepšanas beigām to pārlej ar šo krējuma maisījumu un liek atpakaļ cepeškrāsnī cepties.
Paldies!
Ļoti uzvaroša rabarbermaize. Precizējot – plācenis divām personām divām ēdienreizēm 😀 (mīklai piemetām vanilīna cukuru, virsū uzgriezām arī ābolu, kam spēlēties ar kanēli)
… pārskatot recepti sapratu, ka biju piejaucis pārāk daudz cepamā pulvera, tapēc arī iznāca saplacis. Būs jāmēģina vēlreiz.
Es rabarbarus sajauc ar biezpienu,sanāk ļoti gardi..
Ļoti svarīga lieta – cik liela cepamplāts tiek izmantota?
Manējā 24x35cm