Ātrā kefīra plātsmaize ar rabarberiem

Viegla
līdz 1 h
12 personām

“Vai tiešām jums žurnālā vēl nav bijusi kefīra plātsmaize?” Tā jautāja Inga mūsu kopīgajā gatavošanas reizē.

Ingas spriedums: “Bez tās vasara nav iedomājama!” Tādēļ atklājam vasaru ar šo vienkāršības paraugu, ko varat turpināt visu vasaru līdz vēlam rudenim – ar plūmēm, ogām, bumbieriem, āboliem.

Sastāvdaļas

  • 500 g rabarberu
  • 3 olas
  • 1 glāze cukura + 2 ēdamkarotes
  • 1 tējkarote kanēļa
  • 2 glāzes miltu
  • 2 glāzes kefīra
  • 0,5 tējkarotes sodas (var aizvietot ar 1 tējkaroti cepamā pulvera)
  • cepamais papīrs plāts izklāšanai

Pagatavošana

  1. Olas saputo kopā ar cukuru, kamēr masa ir dubultojusies apjomā un kļuvusi gaišāka.
  2. Kefīrā iemaisa sodu vai cepamo pulveri, un pievieno saputotajām olām. Visu izmaisa.
  3. Visbeidzot iesijā miltus un maisa, līdz masa ir viendabīga, bez kunkulīšiem.
  4. Cepamo plātni izklāj ar cepamo papīru, uz tā lej virsū mīklu un vienmērīgi izlīdzina pa visu pannu.
  5. Rabarberus sagriež 1 cm gabaliņos un dāsni uzber uz mīklas. Kanēli samaisa kopā ar cukuru attiecībā 1:3 un apbārsta ar to rabarberus. Cep 40 minūtes 180 °C temperatūrā.

Variācijas par tēmu

Gardi ir pārliet plātsmaizi ar skābo krējumu. To pagatavo, ~ 100 ml krējuma saputojot ar 50 g cukura un 1 olu. Kad plātsmaize gandrīz gatava, 10 minūtes pirms cepšanas beigām to pārlej ar šo krējuma maisījumu un liek atpakaļ cepeškrāsnī cepties.

Komentāri: