Pasniegšanai
Katlā uzvāra ūdeni. Kamēr ūdens uzvārās, sagatavo gaļas masu frikadelēm. Pusi sīpola apcep sviestā (sīpolu var arī nelikt). Malto gaļu sajauc kopā ar rīvmaizi, olu, sāli un pipariem un saceptajiem sīpoliem pēc izvēles.
Kad ūdens katlā vārās, ar tējkaroti ņem gaļas masu (~ 2/3 karotes), ar rokām veido apaļas lodītes un liek tās katlā. Tā saveido un zupā ielaiž visas frikadeles.
Kad frikadeles uzpeldējušas, zupai būs izveidojušās neglītas pelēkas putas. Tās kārtīgi nosmeļ.
Tad zupai pievieno diļļu kātus, pusi sagriezta sīpola, maltus melnos piparus, lauru lapu un sāli.
Kartupeļus un burkānus nomizo un sagriež kubiņos. Dārzeņus un sauju rīsus pievieno zupai, un uz lēnas uguns turpina vārīt, kamēr dārzeņi (galvenokārt burkāni) ir mīksti. Tad zupai pievieno buljona kubiņu, pavāra 5 minūtes, un izslēdz liesmu.
Pasniedz ar smalki sakapātiem zaļumiem un skābo krējumu. Pieaugušiem garšos zupai jau šķīvī pievienots smalki sagriezts sālīts gurķītis.
Paldies par šo recepti! Ļoti patika tā sālīto gurķīšu (es liku marinētos) piedeva. Lieliski un oroģināli garšoja! 🙂