ĀTRĀ BROKASTU PUTRA AR ZEMESRIEKSTU SVIESTU

Viegla
līdz 30 min
4 personām

Sastāvdaļas

  • 200 g auzu pārslu
  • 600 ml vārīta ūdens
  • 4 ēdamkarotes krēmīga zemesriekstu sviesta
  • 2 maza izmēra āboli
  • 2 banāni
  • 80 g kaltētu dzērveņu
  • kļavu sīrups vai medus saldumam

Pagatavošana

4 porcijām

  1. Auzu pārslas liek bļodā vai katliņā un aplej ar karstu ūdeni, pāri liek šķīvīti un ļauj tām ievilkties aptuveni 10–15 minūtes.
  2. Tikmēr sagriež banānus šķēlēs un ābolus daiviņās.
  3. Siltai un uzbriedušai putrai pievieno zemesriekstu sviestu un to iemaisa.
  4. Putrā ieber kaltētās dzērvenes un iemaisa. Ja putras konsistence šķiet pārāk bieza, tai pievieno nedaudz karsta ūdens un samaisa.
  5. Putru kārto bļodiņā, pāri liek sagrieztos banānus un ābolus. Papildina pēc vēlēšanās ar sev garšojošiem produktiem.