Sagatavo mīklu. Ja iegādāta saldētā mīklu, tā jāatlaidina. Tas aizņems aptuveni 30 min. Mīklu izrullē 1 cm biezumā un pārgriež uz pusēm tā, lai abas daļas ir vienāda lieluma.
Ābolus nomizo, rūpīgi izņem serdes un smalki sagriež aptuveni 1 cm lielos gabalos. Uz cepešpannas liek cepamo papīru un uz tā vienu mīklas daļu. Virsū mīklai izber sagrieztos ābolu gabaliņus, bagātīgi pārkaisa pāri cukuru un kanēli. Ja garšo, var pievienot arī rozīnes.
Pāri āboliem uzmanīgi un līdzeni pārklāj otro mīklas daļu. Maliņas rūpīgi saspiež kopā, lai pildījums cepoties netecētu ārā.
Sakuļ olu un vienmērīgi ar otiņu noziež pīrāgu, lai tas skaisti spīdētu. Tad sadur skaistus dakšas rakstus, lai pildījumam var piekļūt gaiss. Tas ir ļoti būtiski!
Cep 180 grādu temperatūrā apmēram 30 minūtes, kamēr pīrāgs vienmērīgi pacēlies un ir zeltaini brūns.
Kad tas ir gatavs, var pārkaisīt ar pūdercukuru.
Vispiemērotāk šo pīrāgu pasniegt karstu ar aukstu vaniļas saldējumu, kas pārliets ar šokolādi, bet tas ļoti labi garšos arī atdzisis.
Vārds vārdā saskan ar kādu cita autora recepti. Kurš ir plaģiāts? Uzmini nu.
Sveika, Inese! Ar ko sakrīt? Recepte no visai sena “Pie Galda” žurnāla, ja nemaldos 2012. gada.
Ļoti laba, super vienkārša un ātra recepte. Liels paldies, sanāca ļoti garšīgi!