Aso garneļu brusketas

Viegla
līdz 30 min
2 personām

Sastāvdaļas

  • 4 šķēles saldskābmaizes vai tumšās čabatas
  • 2 ēdamkarotes olīveļļas
  • sauja ķiršu tomātiņu

GARNELĒM

  • 300 g svaigu garneļu
  • 1 apelsīns
  • 2 daiviņas ķiploku
  • 1 ēdamkarote medus
  • 1 tējkarote saldās paprikas pulvera
  • 2 ēdamkarotes sojas mērces
  • 1 ēdamkarote olīveļļas
  • 5 pilītes TABASCO® mērces

AVOKADO SMĒRIŅAM

  • 2 avokado
  • sula no 1 citrona
  • 1 daiviņa ķiploka
  • 1 ēdamkarote medus
  • Sāls, svaigi malti melnie pipari
  • 5 pilītes TABASCO® mērces

Pagatavošana

  1. Atlaidina un iemarinē garneles. No apelsīna izspiež sulu, pievieno sakapātus ķiplokus, saldās paprikas pulveri, medu, sojas mērci, mazliet olīveļļas un TABASCO® mērci. Sakuļ un pārlej pāri garnelēm. Atstāj uz 30 minūtēm garšām savilkties.
  2. Avokado izņem no mizas un atbrīvo no sēklas. Ar dakšu saspaida viendabīgā putriņā. Pievieno citronu sulu, smalki sakapātu ķiploku, sāli, piparus, medu, TABASCO® mērci un samaisa. Ja neēd uzreiz, ieteicams pārklāt ar pārtikas plēvi, lai nepaliek brūns.
  3. Maizes šķēles apziež ar olīveļļu un apgrilē no abām pusēm.
  4. Garneles uz grila vai parastās pannas grilē 3 minūtes no katras puses, kamēr tās paliek rozā. Nedrīkst pārcept, citādi būs sausas. Tāpat dara ar ķiršu tomātiņiem.
  5. Uz katras maizes šķēles uzziež avokado smēriņu, pa virsu liek garneles ar grilētajiem tomātiem.

Komentāri: