Linda ir eksperimentu karaliene, kas nebaidās riskēt un neveiksmes uztver kā sava veida “mūzas” jaunām improvizācijām virtuvē un raidījumā “Gatavo 3”. Lindas receptes mainās katru reizi, tās gatavojot. Iznākums būs atkarīgs no garastāvokļa un produktiem, kas pieejami. Lindai ir arī sava pavārgrāmata, kur caur košām krāsām un bildēm parādīts kā virtuvē rosīties ikvienam, kas to līdz šim vēl nav uzdrošinājies,
Aso garneļu brusketas
Viegla
līdz 30 min
2 personām
Sastāvdaļas
4 šķēles saldskābmaizes vai tumšās čabatas
2 ēdamkarotes olīveļļas
sauja ķiršu tomātiņu
GARNELĒM
300 g svaigu garneļu
1 apelsīns
2 daiviņas ķiploku
1 ēdamkarote medus
1 tējkarote saldās paprikas pulvera
2 ēdamkarotes sojas mērces
1 ēdamkarote olīveļļas
5 pilītes TABASCO® mērces
AVOKADO SMĒRIŅAM
2 avokado
sula no 1 citrona
1 daiviņa ķiploka
1 ēdamkarote medus
Sāls, svaigi malti melnie pipari
5 pilītes TABASCO® mērces
Pagatavošana
Atlaidina un iemarinē garneles. No apelsīna izspiež sulu, pievieno sakapātus ķiplokus, saldās paprikas pulveri, medu, sojas mērci, mazliet olīveļļas un TABASCO® mērci. Sakuļ un pārlej pāri garnelēm. Atstāj uz 30 minūtēm garšām savilkties.
Avokado izņem no mizas un atbrīvo no sēklas. Ar dakšu saspaida viendabīgā putriņā. Pievieno citronu sulu, smalki sakapātu ķiploku, sāli, piparus, medu, TABASCO® mērci un samaisa. Ja neēd uzreiz, ieteicams pārklāt ar pārtikas plēvi, lai nepaliek brūns.
Maizes šķēles apziež ar olīveļļu un apgrilē no abām pusēm.
Garneles uz grila vai parastās pannas grilē 3 minūtes no katras puses, kamēr tās paliek rozā. Nedrīkst pārcept, citādi būs sausas. Tāpat dara ar ķiršu tomātiņiem.
Uz katras maizes šķēles uzziež avokado smēriņu, pa virsu liek garneles ar grilētajiem tomātiem.
Komentāri: