Arbūza gaspačo

Vidēji sarežģīti
līdz 30 min
4 personām

Sastāvdaļas

500 g tomātu

300 g arbūza

1 sarkanais sīpols

4 šķēles apkaltušas čabatas

20 ml baltvīna etiķa

apmēram 6 ēdamkarotes olīveļļas un buntīte bazilika pasniegšanai

Pagatavošana

  1. Blendera krūzē liek apkaltušu maizīti, kubiņos sagrieztus tomātus, sīpolu un arbūzu.
  2. Pievieno baltvīna etiķi un sablendē zīdainā zupā. Pēc garšas pievieno sāli un svaigi maltus melnos piparus.
  3. Pasniedzot zupu dekorē ar arbūza gabaliņiem. 
  4. Zupu vēl var papildināt ar bazilika eļļu, kopā sablendējot olīveļļu ar bazilika lapiņām, sāli un svaigi maltiem melniem pipariem. Klāt labi garšos atlikusī maize.

Komentāri: