Inga Kalniņa ir divu blogu autore (“Le Petit Pot” un “UrbanicOrganic”) un mamma divām jaukām meitenēm – Grētai Teodorai un Florencei Rozei, kas iedvesmoja Ingu sarakstīt savu pirmo grāmatu “Pilnām Mutēm” un izveidot pirmo pavārburtnīcu bērniem latviešu valodā.
Ar melnajām olīvām un saulē kaltētiem tomātiem pildīts trusis
(Nav vēl novērtēta)
Loading...
Vidēji sarežģīti
līdz 1 h
2 personām
Ja vēlaties pagatavot pildītu trusi, tad vislabāk ir izvēlēties filejas gabalus vai, trusi pašam atkaulojot, to daļu, kas ir pie mugurkaulu. Pašlaik veikalos var iegādāties jau atkaulotus un porcijās sadalītus truša gabalus.
Sastāvdaļas
2 truša filejas
sauja melno olīvu bez kauliņiem
10 saulē kaltēti tomāti
2 ēdamkarotes svaigā krēmsiera
svaigi malti melnie pipari
olīveļļa vai sviests
150 ml buljona
Pagatavošana
Vispirms pagatavo pildījumu. Sasmalcina olīvas bez kauliņiem, kā arī saulē kaltētos tomātus. Ja vēlaties, lai pildījums būtu pavisam smalks, olīvas un tomātus var arī sablendēt. Olīvu un tomātu masu samaisa kopā ar svaigo sieru un pēc garšas pievieno piparus. Tā kā olīvas ir sāļas, tad pildījumam sāls papildus nav nepieciešams. Proporcija starp sieru un olīvu / tomātu masu ir tāda, ka pēdējiem ir jābūt vairākumā.
Filejas gabalus, līdzīgi kā vistai, iegriež gareniski, izveidojot kabatiņu, un liek tajā pildījumu. Lai tas labāk turas un gatavojot neiztek ārā, gabalus pārsien ar pārtikas diegu.
Pannā uzkarsē olīveļļu (vai sviestu) un liek apcepties pildītos truša gabaliņus. Kad tie ir apcepti zeltaini brūni, pievieno buljonu, un pannu liek līdz 180 ºC temperatūrai sakarsētā cepeškrāsnī, turpinot cepšanu ~ 15–20 minūtes atkarībā no truša gabalu lieluma.
Komentāri: