Pildījumam:
Sagatavo garšvielas vistas marinēšanai. Ķiplokus nomizo un sasmalcina, lauru lapas saberž, pētersīļus sakapā.
Vistu noskalo un nosusina ar papīra dvieli, liek traukā, apbārsta ar garšsaknēm, sāli un pipariem, pārspiež pāri ½ citrona sulas un apslaka ar eļļu. Visu iemasē vistas ādā.
Trauku pārvelk ar pārtikas plēvi un pa nakti atstāj marinēties ledusskapī.
Sīpolu nomizo un smalki sakapā. Bekonu sagriež mazos gabaliņos. Uz lēnas uguns karstā eļļā cep sīpolus un bekonu. Pievieno kukurūzu un ļauj masai pacepties vēl 5 minūtes. Pēc garšas pievieno sāli un piparus.
Virtuves kombainā vai tāpat uz dēlīša sasmalcina apgrauzdētu maizi. Pievieno to pildījumam pannā un visu kārtīgi samaisa. Pildījumam ļauj atdzist.
Nākamajā dienā izņem vistu no marinādes un piepilda to ar sagatavoto pildījuma masu. Lai pildījums nekristu ārā, atvērto galu aizšuj ar adatu un diegu vai aizsprauž ar zobu bakstāmiem.
Vistu ievieto cepamtraukā, kas ieziests ar eļļu.
Trauku pārklāj ar foliju un 30 minūtes cep apmēram 175 0C temperatūrā. Pēc tam foliju noņem un turpina cept vistu vēl aptuveni 20–30 minūtes, līdz tā kļūst zeltaini brūna. Vistu pasniedz karstu.
Komentāri: