Aquafaba bezē ar rabarberu ievārījumu un zemenēm

Vidēji sarežģīti
ilgāk par 2 h
4 personām

Sastāvdaļas

  • 50 g aquafaba (konservētu turku zirņu šķidrums)
  • 50 g pūdercukura
  • ½ ēdamkarote ābolu etiķa
  • 6 rabarberi
  • 3–5 ēdamkarotes cukura
  • svaigas zemenes
  • piparmētru lapiņas
  • šokolādes drumstalas

Pagatavošana

  1. Turku zirņu konservu ūdeni jeb aquafaba lej bļodā un puto ar mikseri vismaz 6–10 minūtes, līdz masa sāk kļūt gaisīga. Turpinot putot, lēnām pa vienai tējkarotei pievieno pūdercukuru. Pievieno etiķi un turpina putot, līdz masa uzputojusies ļoti stingra (kopā aptuveni 15–20 minūtes).
  2. Uzputoto masu liek konditorejas maisiņā, un uz cepamās plāts izspiež cepumiņus.
  3. Liek krāsnī 100 °C temperatūrā kaltēties uz 3 stundām.
  4. Nomizo 5 rabarberus, sagriež smalkos gabaliņos un liek katliņā. Pielej ūdeni tikai tik daudz, lai nosegtu nedaudz mazāk kā pusi rabarberu. Liek vārīties.
  5. Kad rabarberi savārījušies un izšķīduši, iemaisa 3 ēdamkarotes cukura. Liek rabarberus ar visu šķidrumu blenderī un blendē, līdz iegūta viendabīga masa. Pagaršo un pievieno vēl cukuru pēc nepieciešamības, taču ievārījumam jābūt skābenam.
  6. No atlikušā rabarbera, izmantojot dārzeņu mizotāju, izveido plānas, garas strēmeles un liek ledusaukstā ūdenī uz 30 minūtēm, līdz rabarberi savērpušies. Nosusina virtuves dvielī.
  7. Uz šķīvjiem liek bezē, pa virsu kārto rabarberu ievārījumu, svaigas zemenes un rabarberu strēmeles. Dekorē ar svaigu piparmētru un šokolādes drumstalām.