Aprikožu galete

Vidēji sarežģīti
līdz 1 h
8 personām

Sastāvdaļas

160 g miltu

120 g auksta sviesta

šķipsna sāls

½ tējkarotes cepamā pulvera 

40 g skābā krējuma

50 ml auksta ūdens

500–600 g aprikožu

1 ēdamkarote kukurūzas cietes 

50 g mandeļu miltu 

100 g pūdercukura

50 g mandeļu skaidiņu dekorēšanai 

1 laims 

1 ola 

Pagatavošana

  1. Bļodā sajauc miltus, cepamo pulveri un sāli. Pievieno aukstu sviestu, kas sagriezts mazos gabaliņos. Iemaisa miltos, veidojot drupačas.
  2. Atsevišķā bļodiņā sajauc krējumu ar ūdeni un samaisa. Pievieno to drupačām, un ar rokām veido mīklu, mīcot ar delnas palīdzību. Mīklai jāsanāk viendabīgai, nedaudz ķepīgai, bet ne slapjai un pie pirkstiem līpošai. Kad mīkla savelta vienā bumbā, ietin pārtikas plēvē un liek ledusskapī vismaz uz 1 stundu.
  3. Aprikozes sagriež daiviņās, sajauc ar kukurūzas cieti, pūdercukuru un mandeļu miltiem. Apslaka ar laima sulu un pierīvē laima miziņu. 
  4. Mīklu izrullē apaļā formā. Vidū liek aprikozes, un atloka mīklas malas uz vidu. 
  5. Sakuļ olu, un ar otu apsmērē mīklu. Pārkaisa ar mandeļu skaidiņām. 
  6. Cep 180 ºC temperatūrā 30–35 minūtes, līdz mīkla izcepusies zeltaini brūna. 
  7. Pasniedz siltu vai aukstu, ļoti labi garšos kopā ar vaniļas saldējumu. 

Komentāri: