Jeb Anna Birmane cep kūkas, raksta par tām un dalās savās receptes ar citiem. Uzvilkusi kādu no saviem krāsainajiem priekšautiem, viņa piemīlīgi rosās pa virtuvi, sākot jau ar raidījumu “Gatavo 3” un beidzot ar meistarklasēm. Anna ir arī trīs pavārgrāmatu autore, kas neatlaidīgi pēta receptes un atklāj knifus par kuriem neviens nestāsta. Viņas mērķis un lielais izaicinājums ir gardās kūkas padarīt pieejamas veselīgāka dzīvesveida piekritējiem.
Apmestā greipfrūtu kūka
Vidēji sarežģīti
līdz 1 h
8 personām
Sastāvdaļas
200 g kviešu miltu
150 g kukurūzas miltu
200 g cukura
200 g sviesta
2,5 tējkarotes cepamā pulvera
30 g eļļas
3 olas
70 g brūnā cukura
1 greipfrūts + 1 greipfrūta sula un miziņas
Pagatavošana
Cepamajā formā ieliek 30 g sviesta, brūno cukuru un šķēlēs sagrieztu greipfrūtu, ar ko noklāj pamatni. Pannu liek līdz 1800C temperatūrai sakarsētā cepeškrāsnī uz 15 minūtēm, kamēr greipfrūti karamelizējušies.
Lielā bļodā samaisa kviešu un kukurūzas miltus, cepamo pulveri un šķipsniņu sāls.
Citā traukā sakuļ eļļu, sviestu un cukuru. Pievieno greipfrūta miziņas.
Pa vienai pievieno olas, katru reizi samaisot.
Iesijā miltu maisījumu un pievieno greipfrūtu sulu. Visu cītīgi samaisa un lej cepamajā formā.
Liek atpakaļ krāsnī, cep 45 minūtes līdz 1 stundai. Pēc izņemšanas no krāsns atdzesē 10 minūtes, pēc tam pasniedz ar pamatni uz augšu.
Komentāri: