Apmestā greipfrūtu kūka

Vidēji sarežģīti
līdz 1 h
8 personām

Sastāvdaļas

  • 200 g kviešu miltu
  • 150 g kukurūzas miltu
  • 200 g cukura
  • 200 g sviesta
  • 2,5 tējkarotes cepamā pulvera
  • 30 g eļļas
  • 3 olas
  • 70 g brūnā cukura
  • 1 greipfrūts + 1 greipfrūta sula un miziņas

Pagatavošana

  1. Cepamajā formā ieliek 30 g sviesta, brūno cukuru un šķēlēs sagrieztu greipfrūtu, ar ko noklāj pamatni. Pannu liek līdz 1800C temperatūrai sakarsētā cepeškrāsnī uz 15 minūtēm, kamēr greipfrūti karamelizējušies.
  2. Lielā bļodā samaisa kviešu un kukurūzas miltus, cepamo pulveri un šķipsniņu sāls.
  3. Citā traukā sakuļ eļļu, sviestu un cukuru. Pievieno greipfrūta miziņas.
  4. Pa vienai pievieno olas, katru reizi samaisot.
  5. Iesijā miltu maisījumu un pievieno greipfrūtu sulu. Visu cītīgi samaisa un lej cepamajā formā.
  6. Liek atpakaļ krāsnī, cep 45 minūtes līdz 1 stundai. Pēc izņemšanas no krāsns atdzesē 10 minūtes, pēc tam pasniedz ar pamatni uz augšu.

Komentāri: